Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Csak én járok rosszkor rossz...

Csak én járok rosszkor rossz felé, vagy tényleg terjed a bkv járművein is a táskák szatyrok ültetése?

Figyelt kérdés
Vonaton gyakori, hogy fele utasszám mellett sincs elég ülőhely, mert a kedves utasok maguk mellé teszik a szatyrokat, táskákat. De mintha ez a buszokon, trolikon is terjedne.
2013. szept. 4. 22:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%

Odamész és szólsz. Ha zavar. És nincs máshol ülőhely. Megkérédezed: szabad lesz? És leülsz.

én is feldobom magam mellé a táskám, de ha kezdünk zsúfolódni, akkor ölembe veszem. De amíg a 40 helyből 35 szabad addig ne mellém akarjon leülni.

2013. szept. 4. 22:34
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
Tök üres buszon nem fogom a táskámat az ölembe kapni, a dzsuvás földre meg főleg nem teszem le. Amíg van a közelben több szabad hely, nem is fogom levenni, de amint sűrűsödünk vagy megkérnek rá, zokszó nélkül leveszem. Ahogyan szó nélkül levetetem mással, ha le akarok ülni. Nem kell ebből ügyet csinálni.
2013. szept. 4. 22:42
 3/15 anonim válasza:
83%

Ez nem budapesti sajátosság.

Erre vidéken is tapasztalni.

De , itt legalább csak akkor rakják maguk mellé ha nem áll senki.

2013. szept. 4. 22:47
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
Én is felrakom, ha van még üres hely. Ha látom, hogy kezdünk tele lenni, akkor leveszem, ha szól valaki, akkor szintén. Szerintem más sem fogja leharapni a buksid, ha szólsz, hogy legyen szíves, vegye le a táskáját, mert te le szeretnél ülni.
2013. szept. 4. 22:53
 5/15 anonim ***** válasza:
33%

Természetesen mindig magam mellé, az ülésre teszem a táskám... majd ha valaki leakar ülni (ha nincs több üres hely) szépen odajön, és megkérdezi, hogy leülhet-e, én meg azt fogom mondani, hogy igen.

Ha nem jön oda, akkor bizony állni fog az úton. Én nem fogom el venni a táskám, és odaszólni neki, hogy "figyeljémár nem akarsz leülni ?!"

Ha ülni akar, nyissa ki a száját és kérdezze meg, hogy szabad-e... NEM A GYAKORIRA KELL JÖNNI RINYÁLNI APAFEJ. Vegyél bátorságot magadon, és legközelebb, ha leakarsz ülni kérdezd meg az illetőt, hogy szabad.. ennyi.

2013. szept. 4. 22:58
 6/15 anonim ***** válasza:
31%
Ha nincs hely, odamegyek és megkérdezem: "Bocsánat! A táskája kipihente magát? Mert én leülnék.." Ha magabiztos vagy és kellően pofátlan, nem szórakoznak veled.
2013. szept. 4. 23:30
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem kioktatást és beszólást kértem, így mindenki kapott egy piros kezet.

A kérdésem az volt, hogy valóban terjed-e ez a jelenség, vagy csak én érzem így. Erre kértem volna választ, s nem arra, hogyan oldjam meg. Az apafejes beszólást meg kikérem magamnak!

2013. szept. 4. 23:38
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Nos, magam is észrevettem ezt a tendenciát.

----------

A kedves válaszolóknak: addig nincs baj, amíg üres a jármű. De hogy azt várják, hogy valaki megkérje a másikat, ugyan már vegye el a táskáját az ülésről, az nagyfokú neveletlenség. De az a gyakori, hogy aki szeretne leülni, azt több felöl is verbális támadás éri.

2013. szept. 4. 23:45
 9/15 anonim ***** válasza:
Magam mellé nem tenném a táskát, mert még ha kevesen is vannak a buszon, lehet az egyik tolvaj, nem akarom megkönnyíteni a dolgát. Ha már a földre nem tesszük le, akkor tegyük az ölünkbe, az biztonságosabb, koszosak biztos nem leszünk tőle, ha egyszer a padlóra sem tesszük le.
2013. szept. 5. 09:11
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem kioktatást kértél, hanem egy jelenségre választ, amire úgysem fog senki sem tudni válaszolni, mert nagy valószínűséggel senki sem napi 20 órában tömegközlekedik az ország minden részén. Váó. Okos kérdés, szóval te meg kapsz egy buberlit, ha már piros kezet nem tudsz.
2013. szept. 5. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!