Csak én járok rosszkor rossz felé, vagy tényleg terjed a bkv járművein is a táskák szatyrok ültetése?
Odamész és szólsz. Ha zavar. És nincs máshol ülőhely. Megkérédezed: szabad lesz? És leülsz.
én is feldobom magam mellé a táskám, de ha kezdünk zsúfolódni, akkor ölembe veszem. De amíg a 40 helyből 35 szabad addig ne mellém akarjon leülni.
Ez nem budapesti sajátosság.
Erre vidéken is tapasztalni.
De , itt legalább csak akkor rakják maguk mellé ha nem áll senki.
Természetesen mindig magam mellé, az ülésre teszem a táskám... majd ha valaki leakar ülni (ha nincs több üres hely) szépen odajön, és megkérdezi, hogy leülhet-e, én meg azt fogom mondani, hogy igen.
Ha nem jön oda, akkor bizony állni fog az úton. Én nem fogom el venni a táskám, és odaszólni neki, hogy "figyeljémár nem akarsz leülni ?!"
Ha ülni akar, nyissa ki a száját és kérdezze meg, hogy szabad-e... NEM A GYAKORIRA KELL JÖNNI RINYÁLNI APAFEJ. Vegyél bátorságot magadon, és legközelebb, ha leakarsz ülni kérdezd meg az illetőt, hogy szabad.. ennyi.
Nem kioktatást és beszólást kértem, így mindenki kapott egy piros kezet.
A kérdésem az volt, hogy valóban terjed-e ez a jelenség, vagy csak én érzem így. Erre kértem volna választ, s nem arra, hogyan oldjam meg. Az apafejes beszólást meg kikérem magamnak!
Nos, magam is észrevettem ezt a tendenciát.
----------
A kedves válaszolóknak: addig nincs baj, amíg üres a jármű. De hogy azt várják, hogy valaki megkérje a másikat, ugyan már vegye el a táskáját az ülésről, az nagyfokú neveletlenség. De az a gyakori, hogy aki szeretne leülni, azt több felöl is verbális támadás éri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!