Most meddig jó a bérletem? (busz)
Vettem bérletet még a múlthónapba (augusztus 6-án) és így a megszokott nekem piros keretű bérlet helyett barna keretű van mivel 5.-e után vettem. Az van rápecsételve, hogy 2013 AUG 06 - 2013 SZEPT 05. (A pirosaknál csak a hónap volt ami a kövi hónap 5. napjáig 23:59-ig jó). Ennél viszont úgy van írva hátul, hogy:
"A bérlet az igazolványon meghatározott viszonylaton belül - az előoldalon feltüntetett kezdő érvényességi nap 0.00-órától a következő hónap azonos napját megelőző nap 24.00-óráig - jogosít utazásra."
Most ez mit is jelent? Hogy még holnap 5-én lehet vele utazni és 6-án már nem?
"A bérlet az igazolványon meghatározott viszonylaton belül - az előoldalon feltüntetett kezdő érvényességi nap 0.00-órától a következő hónap azonos napját megelőző nap 24.00-óráig - jogosít utazásra."
Csak értelmezd a mondatot.
Kezdő érvényességi nap:aug 6.-a. Tehát 6.-án 0 órától érvényes.
"a következő hónap": szeptermber
" azonos napját megelőző nap" azonos nap: 6.-a. Megelőző nap: 5.e
"24.00-óráig ": Azaz szept 5.-én 24 óráig. Így 6.-án 0:00 -kor már nem lesz érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!