Honnan tudom hogy ha felszállok egy vonatra, melyik az első és melyik a másod osztályú része?
A vonat oldalán, az ajtó mellett van jelezve (számok keretben). Belül az első osztályt általában egy ajtó választja el, mellette szemmagasságban egy kis címkén egy egyes áll.
A vonat oldalán jelzik a számok alatt még, hogy van-e wifi, klíma, szabad-e dohányozni.
Ezen kívül a kocsi oldalán felül futó sárga csík is az 1. osztályt jelöli. A vonaton belül pedig az egyes szakaszok illetve fülkék ajtaján vagy annak közelében elhelyezett fekete 1-es és 2-es szám ad tájékoztatást.
A railjet vonatokon (Bp-Győr-Bécs-...) három kocsiosztály van, az Economy a 2. osztály, a First és a Business pedig az 1.
" First és a Business pedig az 1."
Pontosabban a First az 1. osztály, a Business pedig a komfortkocsi (vagyis 1+ osztály, ide jelenleg belföldi jegyet nem adnak ki)
Akkor valószínűleg szerencsés vonatot fogtál ki, de én heti háromszor minimum megjárom azt a vonalat, és nem a pozitívumokat tapasztalom. Olyan is volt már, hogy felszálltam, nem nagyon volt hely a vonaton, nagy nehezen találtam egyet (belül az osztályjelzéseket nem figyeltem), majd medöbbentem, amikor a jegyvizsgálás során a kalauz megkért, fáradják át egy másik kocsiba, mert első osztályon ülök a második helyett. A szegényes körülmények miatt eszembe sem jutott, hogy magasabb osztályon vagyok.
Ugyanilyen eset történt már velem Budapest-Záhony gyorson is, igaz, azon a vonalon nagyon ritkán utazom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!