Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Egy kis help Volánbuszhoz...

Niikle kérdése:

Egy kis help Volánbuszhoz (első út )?

Figyelt kérdés

Elsőnek utazom volánnal, és az lenne a kérdésem hogy szólnom kell hogy leszállok, vagy megáll mindenhol a busz, vagy nekem kell gombot nyomni esetleg?

Előre is köszönöm

2013. aug. 8. 01:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Általában jelezni kell, de kisebb utasforgalom esetén a sofőr is résen van (a nála vett jegyek alapján), és szól (esetleg meg is lehet kérni rá).

Te is figyelj, és kérdezd meg, hogy kb. mikor értek oda, ill. készülődj az ajtóhoz addigra.

Ha nincs le/felszálló, és nem rémlik neki, hogy vettek jegyet oda, akkor nem áll meg.

megj.: Minket rakott már le sofőr, mert spórolásból rövidebb távra vettünk jegyet, mint ahová menni szándékoztunk... ;)

2013. aug. 8. 01:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja, és esetleg be is mondhatja hangszóróba, hogy melyik megálló következik, de ez -a tapasztalatom szt- szinte elenyésző
2013. aug. 8. 01:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Jelezni kell.

Ha bizonytalan vagy, hogy hol a megálló, akkor, amikor már közeledsz (menetidőből azért nagyjából lehet tudni), szólj a sofőrnek, hogy álljon majd meg.

2013. aug. 8. 07:55
 4/5 Sinead ***** válasza:
Ha van jelző akkor jelezni kell, ha nincs, csak odasétálsz előre és úgyis tudni fogja hogy le szeretnél szállni.
2013. aug. 8. 10:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Első: remélem nem szálltatok le, és vártatok egy csomót a következőre, hanem előresétáltatok, és megvettétek a jegyet addig, ahova menni akartatok. ;) (ugyanis olyat lehet csinálni, Budapestről utaztam Pilisen át vissza Budapestre, mert kísértem valakit, végállomáson megvettem a jegyem vissza Budapestig, és névlegesen másik járat volt, mégsem kellett leszállnom a buszról... :) )
2013. aug. 8. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!