Bérletesek! Találkoztatok már buszon pótjegyfizetési kötelességgel az erre köteles távolsági buszokon?
Figyelt kérdés
Bár hozzáteszem, hogy nekünk családi bérletünk van, mivel édesapám sofőr(ha nem hallott róla senki, megkérdezem majd őt), de ugyanúgy más bérlettel rendelkező személyeknek sem kellett felárat fizetni utazásonként. Öcsém most mesélte, hogy a Makó-Bpesti járaton sofőr elkérte tőle a bérlet mellé a 150 Ft-os kiegészítőjegy díját arra hivatkozva, hogy a nyáron elvileg megváltozott, és a bérleteseknek is fizetniük kell. Ez mennyire valós?2013. aug. 10. 19:05
1/12 anonim válasza:
Hát ugyan nem volán mert én a MÁV-nál dolgozom, de a családi arcképessel rendelkezőknek itt is fizetni kell a gyorsvonati pótjegyet. Így lehet, hogy igaz a dolog!
2/12 A kérdező kommentje:
és ez MÁV-nál már bevezetéskor is így volt? mert buszon még március 15-étől nem, viszont ami olyan jó, hogy az eféle dolgokról nincs semmilyen új tájékoztatás...bár ezt más téren is tapasztaltam már...
2013. aug. 10. 22:07
4/12 A kérdező kommentje:
értem :) hát akkor elfogadom..:D köszönöm a válaszokat.
2013. aug. 11. 13:46
5/12 anonim válasza:
örülj neki, hogy ennyiből megúszod.
6/12 A kérdező kommentje:
persze, nyilván egy 2500 Ft-os utazásnál nem nagy érvágás az a 150 Ft, csak sehol nincs tájékoztatás. :)
2013. aug. 11. 19:07
7/12 A kérdező kommentje:
nos, élőben is megtapasztaltam félig. odaúton nem kérték, visszafelé igen...volánbuszosok keményen behajtják, Tisza Volánnál nem tudnak róla, pedig ki lett hirdetve...na mind1.
2013. aug. 15. 23:09
8/12 anonim válasza:
Kiegészítőjegyet a bérlettel utazóknak nem kell váltani. Egyébként a Stadion aut. pu.-n volt (talán jelenleg is van) hangos tájèkoztatás.
9/12 A kérdező kommentje:
sajnos kell. nyugdíjasoknak is. ma is jöttem haza kecskemétről szegedre. sofőr jóindulatú volt, és nem kérte, de elvileg kellett volna tőlem is kérnie. a nyugdíjasoktól elkérte a 150 Ft-ot.
2013. aug. 31. 16:14
10/12 A kérdező kommentje:
Az az irónikus, hogy írtam a Volánbusznak, majd a Kunság Volánnak is, utóbbinak ma érkezett meg a válasz e-mail-je. Mindkettő egyöntetűen azt válaszolta, hogy nem kell. Nem feltétlenül lepődök meg, hiszen ez Magyarország, de azért érződik a Volán társaságok és a felelős minisztérium közötti remek kommunikáció, illetve csak a sofőrök lettek tájékoztatva szóban, vagy nem tudom hogy megy ez...Elvileg ha közvetlenül az ügyintéző részleg nem is tud róla, elvileg tudniuk kéne megtalálni az erre utaló információkat például a minisztérium oldalán...Tehát végül arra jutottam, hogy nem derítettem ki, hogy hivatalosan hogy is működik ez. :D Fizetünk és kész.
2013. szept. 16. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!