Találkoztatok már olyannal, hogy BKV busz nem adott elsőbbséget?
Nem csak busz, de ezer másik kocsi...
Mi volt a szitu? Ennyi infó még nem vitatéma...
Gondolom épp a megállóból indult!
Ne csodálkozz, ha kiment eléd, ugyanis a menetrend szerinti járatnak lakott területen elsőbbsége van a megállóból induláskor!
Egyébként az tévedés, hogy elsőbbsége van megállóból való induláskor, az a szabály, hogy az autós köteles segíteni a busz indulását. De ez nem elsőbbség, mert a buszos nem hajthat ki csak úgy az autós elé, meg kell győződnie arról, hogy biztonságosan el tud indulni, és ha a tahó autós nem mutat hajlandóságot a lassításra, akkor a busznak ugyanúgy elsőbbségadási kötelezettsége van.
Sajnos megint ott tartunk, hogy sok idióta csak vette a jogsiját, és még csak nem is hallott arról, hogy a buszok indulását segíteni kellene. Vagy csak szimplán akkora bunkó, hogy nem akarja. Nem tudom, mindenesetre többségben vannak azok, akik nem engedik ki a buszt. Kár, hogy ezt nem ellenőrzik jobban.
Tegnap.
Simán kijött elém a megállóból(már mellette voltam!) és ha nem rántom el a kormányt,ütközünk mert megállni nem tudtam volna.
Szerencsére nem jött szemben senki mert akkor érdekes "autóstalálkozó" lett volna.
Aztán még a parasztja villogott...
Persze ha én vezetném a nagy kék vasalót,lehet,hogy utálnám az önző és mindig siető autósokat akik b@sznak beengedni - irányjelző és KRESZ ide vagy oda...
Az autósoktól megkérdem: vajon mennyien ülnek egy személygépkocsiban?
Azzal meg számolnak, hogy mennyien utaznak egy buszon?
Ha egy autós hirtelen fékez, mennyien lesznek bajuk? Főleg hogy ott van a biztonságöv is bekötve. Ha meg, buszon van, az veszélyesebb, nem beszélve az álló utasokról és így tovább. Láttam már balesetet ebből, ezért is, legyetek már körültekintőbbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!