Villamos vagy busz? Melyikkel utazol szívesebben?
Azonos útvonalon párhuzamosan nagyon ritkán közlekednek. Amúgy meg ami éppen jön.
Maximum ha dugó van akkor a kötöttpálya előnyt élvez a gyors eljutás érdekében. De szimpátia itt nem számít szerintem.
Leírták, de hadd írjam le én is: villamos, mert kevésbé rángat, nem kell hat darab kéz, hogy két lábon maradj. Talán ezért van az, hogy tömegben is elviselhetőbbnek tartom. Mellesleg villamosok ritkábban tömöttek, amerre én járok, V4-6 leszámítva.
Amúgy is jobban szeretem valamiért a kötött pályát, alapból azzal szimpatizálok, és a gumikerekűekkel kevésbé.
A villamosnak már eleve a fékezése és az indulása is kellemesebb.
Valamiért jobban szeretem a nagyterű járműveket.
Fentiek miatt, meg alap szimpátiából a metrót szeretem a legjobban, bár az nem volt a kérdésben. ;)
Ez mind igaz,csak a busszal sokkal több helyre lehet el jutni és, ha a buszon nincs leszálló utas,és a megállóban
sincs felszálló utas akkor a busznak nem is kell megállni.Ez nagy előny a kötöttpályával szemben.Miskolcon a 1-es buszon ezt nem egyszer látom,hogy a busz a gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!