Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Villamos vagy busz? Melyikkel...

Villamos vagy busz? Melyikkel utazol szívesebben?

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 16:56
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Azonos útvonalon párhuzamosan nagyon ritkán közlekednek. Amúgy meg ami éppen jön.

Maximum ha dugó van akkor a kötöttpálya előnyt élvez a gyors eljutás érdekében. De szimpátia itt nem számít szerintem.

2011. dec. 4. 17:06
 2/10 anonim válasza:
85%
Villamos jobb, mint a busz. Mindig elsőbbsége van, a buszt vagy kiengedik a megállóból vagy nem.
2011. dec. 4. 17:17
 3/10 anonim válasza:
85%
a villamoson többször van meleg mint a buszokon
2011. dec. 4. 17:29
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
A villamos többnyire kevésbé rángat:) Egyébként meg olyan helyen nőttem fel, ahol nem volt villamos és ott is laktam 19 évig, úgyhogy bőven elegem volt a buszokból, így most szívesebben villamosozok, ha választani lehet.
2011. dec. 4. 17:40
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Én villamossal. Nem rángat, nem himbálódzik, nem boritja egymásra az utasokat a kanyarban,ráadásul sokkal többen és kényelmesebben elférnek rajta, mint egy buszon. Nem okádja a füstöt-legfeljebb ha egy zárlattól kigyullad-,és hamarabb célba is ér.
2011. dec. 4. 19:42
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Leírták, de hadd írjam le én is: villamos, mert kevésbé rángat, nem kell hat darab kéz, hogy két lábon maradj. Talán ezért van az, hogy tömegben is elviselhetőbbnek tartom. Mellesleg villamosok ritkábban tömöttek, amerre én járok, V4-6 leszámítva.

Amúgy is jobban szeretem valamiért a kötött pályát, alapból azzal szimpatizálok, és a gumikerekűekkel kevésbé.

A villamosnak már eleve a fékezése és az indulása is kellemesebb.

Valamiért jobban szeretem a nagyterű járműveket.

Fentiek miatt, meg alap szimpátiából a metrót szeretem a legjobban, bár az nem volt a kérdésben. ;)

2011. dec. 4. 22:06
 7/10 Ikarus válasza:
96%

Ez mind igaz,csak a busszal sokkal több helyre lehet el jutni és, ha a buszon nincs leszálló utas,és a megállóban

sincs felszálló utas akkor a busznak nem is kell megállni.Ez nagy előny a kötöttpályával szemben.Miskolcon a 1-es buszon ezt nem egyszer látom,hogy a busz a gyorsabb.

2011. dec. 12. 19:23
 8/10 A kérdező kommentje:
Már az új villamosok sem állnak meg mindig.
2011. dec. 12. 19:26
 9/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem bizony.
2011. dec. 20. 12:09
 10/10 anonim válasza:
86%
179-es busz
2013. márc. 22. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!