SOS! Találkoztatok már használt autóval kapcsolatos csalással? Mi elbizonytalanodtunk!
Egy hete találtunk a használtautó.hu-n egy számunkra ideális autót, nagyon jó áron. Telefonos elérhetőséget a tulajdonos nem adott meg, a három napos ünnep előtt irtunk Neki egy mailt, hogy érdeklődnénk a kocsi iránt. A választ angolul kaptuk, benne az állt, hogy itt élt, vette ezt az autót, hazavitte Angliába de a magas regisztrációs költségek miatt úgy döntött mégis eladja. A szállítást 3-4 napra ígéri, az adásvételi-szerződés elkészítésének feltételeire nem tért ki. Ma írtam egy újabb mailt Neki,megkérdeztem az alvázszámot, a rendszámot, a műszaki érvényességi idejét, azt hogy pontosan ki a tulajdonos, mert ezek alapján utána tudunk járni az autó hitelességének.
Azt azonban még mindig nem tudom, hogy ha megbízhatónak tűnik a kocsi, akkor az adásvételt, a szállítást és a fizetést milyen módon kéne rendezni ahoz, hogy minden rendben legyen?
Szerintetek??
Ahogy az első is mondja. Hozassa haza a kocsit a tulaj, legyen itthon, hogy meg tudd nézni, és kész. A vételáron kívül te semmit ne adj neki, előre utalni pedig végképp ne utalj.
Egyébként én a helyedben másik kocsi után néznék.
mailban szinte semmit nem szoktam venni.
Kérek telefonszámot, pláne auótnál személyes megtekintés, úgymint forgalmi, biztosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!