Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » VASÚTtól kb. milyen messze jó...

VASÚTtól kb. milyen messze jó lakni, ahol éjszaka nem hallani a vonatot?

Figyelt kérdés

Tegyük fel: sík terep, vasútvonaltól kertes házak sorakoznak egymás mellett egyenletesen, átlagos téglafalú családi ház, nem műanyagablak.

Biztos még sokmindentől függ, úgyhogy amennyire meg lehet így mondani.

2013. júl. 29. 17:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egyre volnék kíváncsi: a zajvédőfal, mennyit nyom a latba? Vagyis, mennyire lett csendesebb, a vasúthoz közeli helyek?
2013. júl. 29. 20:43
 12/20 anonim ***** válasza:
Én speciel 2-3 kilométerre lakok a vasúttól és a régebbi dízelgépeket itt is lehet hallani, de ilyen távolságból már tuti nem riad fel senki sem a motor hangjára, sem a gördülési zajokra, sem pedig a kürtre. De nem is fogsz gyalog járni az állomásra, ezt is vedd figyelembe.
2013. júl. 29. 22:42
 13/20 A kérdező kommentje:

Hú, mennyi válasz jött :)

Ágyból hallgatni a bemondást? :)

Luxuslakások?

Valóban érdekes lenne a zajvédő fal...

Hát én biztos nem fogok reggelenként az erkélyről ugrani a vonatba.....

2013. júl. 31. 17:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szvsz 100 méteren belül lehet gázos, pár száz méteren belül hallod, de engem nem zavar (erről van tapasztalat, még szeretem is). Amúgy pár száz méter esetében már elég szelíd ez a zaj és sokkal irritálóbb zajok is vannak ám némi dallamos kattogásnál, gondolok itt panelra, veszekedőkre, részegekre stb...
2013. júl. 31. 20:05
 15/20 anonim ***** válasza:
Amúgy olyan helyen (is) lakom, hogy vasút, azután főút és fasor és a főúttúl kb 70 méterre az épület, a vasúttól kb 200m-re. A főút sem olyan zavaró, ebben segít a növényzet is, de a főút hangjánál sztem sokkal jobb a vasúté!! :D
2013. júl. 31. 20:08
 16/20 anonim ***** válasza:
A vonat ritkán jár...de a falu összes kutyája éjjel-nappal ugat.
2013. aug. 1. 07:20
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat,

valóban a főút zaja is zavaró tud lenni... néhány mínusz a főútnak...

sztem kutyaugatásból többféle van, 2 véglet: a lágy, nyugis, beszélgetős, ami megnyugtató, és az agresszív, ami kevésbé jó.

2013. aug. 2. 18:01
 18/20 A kérdező kommentje:
Most mértem egyet a térképen: egy találat 150m -en belül, sajnos akkor ez a "gázos" kategória...
2013. aug. 2. 18:08
 19/20 A kérdező kommentje:
Ha már a szomszédok által keltett zaj szóba került, ezt nem tudom, hogy lehet kivédeni....
2013. aug. 2. 18:10
 20/20 anonim ***** válasza:

"Ha már a szomszédok által keltett zaj szóba került, ezt nem tudom, hogy lehet kivédeni...."

költözz tanyára

2013. aug. 13. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!