Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » VASÚTtól kb. milyen messze jó...

VASÚTtól kb. milyen messze jó lakni, ahol éjszaka nem hallani a vonatot?

Figyelt kérdés

Tegyük fel: sík terep, vasútvonaltól kertes házak sorakoznak egymás mellett egyenletesen, átlagos téglafalú családi ház, nem műanyagablak.

Biztos még sokmindentől függ, úgyhogy amennyire meg lehet így mondani.

2013. júl. 29. 17:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Kb 1km, de ott még hallani kicsit, bár nem zavaró. Továbbá ha mellette laksz is megszokod idővel.
2013. júl. 29. 17:49
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi olyan 700-800 méterre lakunk tőle, és úgy max éjjel hallani, ha nyitva vannak az ablakok.
2013. júl. 29. 17:50
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi kb 18 km-re lakunk tőle hidd el ilyen messze már nem hallani :)
2013. júl. 29. 17:54
 4/20 anonim ***** válasza:
a mi házunk előtt megy el a vasútvonal, napközben óránként elmegy rajta egy-egy vonat. egyáltalán nem zavar, sőt, soha nem is zavart, nagyon könnyű megszokni.
2013. júl. 29. 18:06
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm első-második!

Egyébként az éjjel különösen érdekes, állítólag hosszútávon nem tesz jót a kipihentségnek, persze ki mennyire érzékeny, azért kérdezem, mert tudom, hogy én erre érzékeny vagyok.

2013. júl. 29. 18:12
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, negyedik, akkor jók az adottságaid is biztosan, én ilyesmit nehezen szokok meg.
2013. júl. 29. 18:13
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A mi házunktól 30 méterre mennek a sínek (itt az állomás), ez az egyik legforgalmasabb vonal, napközben minimum negyedóránként mennek a vonatok (reggel 7-8 percenként is akár), késő estig kora hajnaltól, lehet éjszaka is, de mi abszolút nem halljuk :)

Ha valaki érzékeny rá, akkor lehet felriad, de évek óta itt lakunk, teljesen süketek vagyunk rá. Reggelente nyitott ablakon az ágyból hallgatom a bemondást, hogy késnek-e a vonatok vagy sem :D

2013. júl. 29. 18:22
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
itt Délbudán luxuslakások is épülnek a vasút mellett, az első napok érdekesek, de aztán csak néznek a rémüldöző idegen kérdésére:- hogy bírjátok ezt? -mit? -hát a vasutat... -ja, azt már nem is halljuk.
2013. júl. 29. 18:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Én reptér közelében lakom, na az izgalmasabb. Azt lehet hallani.
2013. júl. 29. 18:46
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
20 méterre lakom egy forgalmas vasútvonal mellett, soha nem zavart.
2013. júl. 29. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!