Megérné egyáltalán kivinni a 3-as metrót Káposztásmegyerig?
Nem lenne kihasználatlan a metró azon szakasza?
2001-ben 23 055 fő élt Káposztásmegyeren, ami szerintem nem olyan sok.
Én káposztási vagyok, így közelről érint a téma. Mára Eszergom népességi szintjén van ez a városrész. Itt nincs túl sok munkalehetőség, így reggelente mindenki indul befelé a munkahelyére. A14-esvillamos próbálja ezt a szerepet felvállalni, de Én, aki e villamos második megállójánál lakom sokszor csak a második, harmadikvillamosra férek fel. Ilyen szempontból igen kell. A másik szempont a csúcsidőn kívüli használat, ugyanis mindenki dolgozik hétköznap, így a villamosok is elég üresek.
És az meg egy tény, hogy azért építettéka lakótelepet, mert kihozzák ide a metrót és akkor milyen király lesz...egyébként a helye is ki van alakítva.
Szóval ezek a tények. Valszeg a nagyfejesek számolnak és döntenek.
Szia!
Tévedtem, megnéztem népességi adatokat, már nagyon túl vagyunk Esztergomon, tavaly átléptük a 90.000 főt.
Egyértelműen nem érné meg, hiszen egy metróüzem valahol 20-30000 fős csúcsidei óránkénti kapacitás mellett üzemel túlzott ráfizetés nélkül, megtérülő módon. Tekintve, hogy viszonylag kevés Kápon a munkahely, csak a helyi lakossággal számolhatunk. Az agglomerációs utasok is csak kvázi erőszakkal, a vonatok visszanyesésével lennének átterelhetők a metróra, ami nem lehet cél. Én inkább a 70-es vasútvonal kapacitásának bővítésével oldanám meg a telep közlekedéai gondjait: új megállóhely kell, sűrű ráhordó buszokkal és persze megemelt vasúti férőhelykínálattal. Így a Nagykörút max.
30 perc alatt elérhető lenne, a metró sem tudna jobbat.
Kedves utolsó!
Én is valahogy úgy gondolom, ahogy Te írtad, ellenben Rákospalota-Újpestig azért meghosszabbítanám a 3-as metrót, Rózsa utcai megállóval.
a BKK szerint megérné, és már ki is írták a megvalósítás első lépéseként a közbeszerzési pályázatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!