Bringa+ Busz=probléma?
Szabad buszra bringát felvinni? Sokat olvastam h nem, de azok regi bejegyzesek voltak engem az erdekel h most szabad e. ( merida k7)
Es kell hozza plusz jegy vagy valami? Multkor megkerdeztem a jegyeladot, de jegy az nincs csak berltre ragasztos cucc, es nyariszunetben meg jeggyel utazom, az pl jo ha 2 jegyet lyukasztok?
Ha a BKK-ról van szó, csak HÉV-en és a fogaskerekűn vihetsz bringát, buszon, trolin, metrón, villamoson nem.
Egyesek azzal operálnak, hogy kiveszik az első kereket, mondván így ez már úti poggyász.
A HÉV-en és a fogason vonaljegy kell a bringához.
A HÉV esetében az teljes vonalra érvényes. Tehát ha mondjuk bérlettel Szentendrére mennél, a bérlet mellé veszel kiegészítő jegyet magadnak, s egy rendes vonaljegyet a bicónak.
Az a kis bélyeg pedig a biciklis bérlet. Nagyon megéri, már egy oda-vissza utazásnál pénzednél vagy.
A vezetőtől függ.
Ha az elvet nézzük: Mint írtam, az utazási feltételek alapján nem lehet bringát buszon szállítani.
Az a megoldás pedig, hogy ha szétkapom akkor úti holmi, a joggal való visszaélés. De nem sok olyan esetet tudok, amikor perre vitte volna a dolgot bárki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!