Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bringa+ Busz=probléma?

Mahhoo3-3 kérdése:

Bringa+ Busz=probléma?

Figyelt kérdés

Szabad buszra bringát felvinni? Sokat olvastam h nem, de azok regi bejegyzesek voltak engem az erdekel h most szabad e. ( merida k7)

Es kell hozza plusz jegy vagy valami? Multkor megkerdeztem a jegyeladot, de jegy az nincs csak berltre ragasztos cucc, es nyariszunetben meg jeggyel utazom, az pl jo ha 2 jegyet lyukasztok?

2013. júl. 9. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezz meg egy ellenőrt vagy írj a BKK-nak. Itt elég esélytelen, hogy biztos választ kapsz.
2013. júl. 9. 22:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a BKK-ról van szó, csak HÉV-en és a fogaskerekűn vihetsz bringát, buszon, trolin, metrón, villamoson nem.

Egyesek azzal operálnak, hogy kiveszik az első kereket, mondván így ez már úti poggyász.

A HÉV-en és a fogason vonaljegy kell a bringához.

A HÉV esetében az teljes vonalra érvényes. Tehát ha mondjuk bérlettel Szentendrére mennél, a bérlet mellé veszel kiegészítő jegyet magadnak, s egy rendes vonaljegyet a bicónak.

Az a kis bélyeg pedig a biciklis bérlet. Nagyon megéri, már egy oda-vissza utazásnál pénzednél vagy.

2013. júl. 10. 00:08
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi, bmx-et már én is láttam kerék nélkül buszon, gyereknek a hátán ?volt a kerék, de ez egy nagyobb mtb (tegnap este elírtam, kalahari 4-em van.)azzal is felengednek, sofőrfüggő, van aki aszindgya OK, van aki h NO?
2013. júl. 10. 20:04
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

A vezetőtől függ.

Ha az elvet nézzük: Mint írtam, az utazási feltételek alapján nem lehet bringát buszon szállítani.

Az a megoldás pedig, hogy ha szétkapom akkor úti holmi, a joggal való visszaélés. De nem sok olyan esetet tudok, amikor perre vitte volna a dolgot bárki.

2013. júl. 10. 22:02
 5/5 A kérdező kommentje:
gyerek vok, biztos nem perel be.de ha jo fej a sofor akk felennged, ha nem akk nem?
2013. júl. 10. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!