A mozdony vontatta személyvonatok tényleg kihalóban
vannak?
Figyelt kérdés
Úgy veszem észre ,hogy igen.
Személyvonatnak és sebesnek jobbak is a motorvonatok.
De ,Intercity-nek még mindig a személykocsis, mozdony vontatta verzió a jó, szerintem, mert lehet variálni utasszámtól függően, a motorvonatokat meg nem.
Németországban az Intercity flottát is most fogják lecserélni motorvonatokra.
Személyszállításnál célszerűbb az ilyet gyártani.Terherforgalomba ez meg marad,ahogy eddig.
2013. júl. 6. 10:53
2/8 anonim válasza:
Kicsit hagyd el Budapestet és annak vonzáskörzetét és meglátod, hogy elég nagy számban vannak még mozdony vontatta ablakos vonatok. Ez egy ilyen ország. Minden a főváros környékére jut csak, az ország többi részén pedig többnyire csak a kohószökevények járkálnak természetes ugyanannyiba kerülő menetjegyért, mint amennyibe ugyanaz a táv a Flirt-tel vagy a Talent-tal megtéve kerül. Szerencsére itt nyugaton terjeszkedik a GYSEV, ők legalább próbálkoznak a fejlesztéssel, számukra az utas nem ellenség.
2013. júl. 6. 11:18
3/8 anonim válasza:
Remélem, nem. Itt, Szolnok környékén szerencsére csekély számú motorvonat/motorkocsi fut. Miért szerencsére? Mert gyűlölöm a termes kocsikat. Mindenütt ember ember hátán... A fülkés kocsiban meg ha szerencséd van, te vagy egyedül. Úgyhogy csak remélni tudom, hogy még hosszú évekig mozdonyos vonatok járnak legalább a környéken.
2013. júl. 6. 12:30
4/8 A kérdező kommentje:
A flirteket nem szeretem.
Azért, mert kényelmetlen és olyan, mint egy villamos, nincsenek térelválasztók.
A fülkés kocsikat én is sajnálom , sokkal jobban szeretem őket, mint a termes kivitelűeket.
Sajnos egyre kevesebb van belőlük.
2013. júl. 6. 12:52
5/8 A kérdező kommentje:
Flirtből egyébként van több verzió is.
Van olyan ahol van elválasztó fal+ajtó ,mint a személykocsik esetén és az ülések is mások.
Csak , gondolom a MÁV megint smucig volt, és S-bahnra tervezett vonatokat használ távolsági személynek, amelyek hosszú úton rohadt kényelmetlenek.
Ami pozitívum ,hogy van klíma.
2013. júl. 6. 13:02
6/8 anonim válasza:
Az alföld tele vannak a mozdony vontatta személy,sebes,gyors vonatokkal,ide meg nem terveznek olyan jó kis flirteket meg ilyeneket.
Csak az az ócska "uzsgyi"jár itt motorvonatként ami csörög-csattog.
Jobban szeretem a sima bhv kocsokat mint az uzsgyit.
2013. júl. 6. 20:11
7/8 anonim válasza:
A pesti elővárosban a hamarosan érkező 42 FLIRT miatt még hangsúlyosabb lesz a motorvonati üzem. Ezzel szemben a távolsági kiszolgálás egy jó ideig még biztosan többnyire mozdonnyal lesz kiszolgálva, de ez így van jól.
2013. júl. 14. 01:58
8/8 anonim válasza:
Én ugyan nem szoktam Intercityvel utazni, de nagyobb távolságra, például a Balatonhoz sosem használnék motorvonatot. Már utaztam vele és nem tetszett. Csak elővárosi forgalomban használnám, amire ténylegesen való. Az ülés kényelmetlen volt hosszú útra, és a csomagjaink is alig fértek el. Túlságosan egyben van minden, belülről egyáltalán nem olyan mint egy vonat. Lehet hogy én vagyok túl öreg, de nem tudnám soha megszokni ezt a modern típust.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!