Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Befizessem a csekket?

Befizessem a csekket?

Figyelt kérdés

Tegnap megbüntetett a jegyellenőr egy budapesti buszon, mert lejárt a BKSZ bérletem 2 napja.. A régi diákomat adtam neki oda, ami már 2 éve lejárt, és azóta 2 újat igényeltem, ez a diák elveszettként van bejelentve. Szerintetek lesz belőle baj, ha nem fizetem be? Úgyértem a címem, meg a nevem stimmel, viszont a diák száma nem, és azóta 2 új van. A lehetőségeim: 3 napon belül befizetem akkor 3.000 Ft

1 hónapon belül 12.000 Ft

Azon felül pedig 24500 Ft + később bíróság stb, legalábbis ilyesmi ijesztgetések várhatóak.

Mit tennétek a helyemben, van-e valaki aki hasonló cipőben jár?

2009. okt. 14. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Befizetném
2009. okt. 14. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ha a neved és a ímed egyezik, akkor bekéne fizetned, mivel ha nemfizeted be, akkor a címedre kiküldik majd az 5ször akkora büntetést.
2009. okt. 14. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
3 napon belül 3000... Elfelejteni nem fogják, ha behajtóhoz kerül, és kiderül, hogy lejárt (HAMIS) diákot adtál oda, még közokirat-hamisításért is megbüntethetnek.
2009. okt. 14. 14:32
 4/8 anonim válasza:
én nem fizetném be Nem tudják bizonyitani hogy a diák kinél volt éppen max ha lefényképeztek de gondolom nem. Ha elveszettként be van jelentve akkor szerintem bárki visszaélhet vele. Csak tuti legyen nyoma hogy elveszett....
2009. okt. 14. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Aláírtál valamit az eljárás során? Mert, ha nem, akkor nem, akkor nem tudják kin behajtani. Ez utóbbi esetben én nem fizetnék.
2009. okt. 14. 15:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen aláírtam, de teljesen máshogy mint ahogy szoktam, szóval simán mondhatom, hogy ellopták és az nem az én aláírásom, csak valaki visszaél a diákommal..

De úgydöntöttem befizetem, nem kell nekem a balhé 3000 forint elúszott, de legalább nem idegeskedek, hogy mikor kapok egy levelet.. Visszamenőleg nemlehet amúgy BEB (budapesti egyesített bérlet)-et venni? mert csak akkor 3000, ha tegnapra érvényes bérletet/jegyet mutatok be.. de valszeg veszek egyet mától és kölcsönkérek egy másikat. Mert a 3000-es csak akkor működik, ha bemegyek az ügyfélszolgálatra és bemutatom hogy volt érvényes bérletem/csak nem volt nálam.. köszi a válaszokat, szerintem így lesz a legjobb!

2009. okt. 14. 16:55
 7/8 anonim válasza:
ha aláírtad akkor be kéne fizetned, de az a tapasztalat, hogy akinek egy büntetése van azokat nem viszik perrre, 5 év alatt elévül az ügy. ( velem is ez történt anno)
2009. okt. 19. 22:20
 8/8 anonim válasza:
Engem is elkapott az ellenőr már jó pár éve(kb.3-4).Nem fizettem be semmit.Egy darabig küldték is a leveleket,de nem vette át senki.Visszaküldtük azzal a címszóval,hogy már rég nem lakom ott.Azóta eltelt kb. 2 év és már nem kaptam semmit.Sok mindenkit ismerek,akik szintén így tettek és nem lett belőle semmi.Én nem fizetném be,de a lelkiismeretre bízom.
2010. ápr. 16. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!