Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha nincs diákom, ledobnak a...

Ha nincs diákom, ledobnak a vonatról, vagy csak csekket írnak?

Figyelt kérdés
Kb. 250-300 km-t mennék, de nincs diákom, meg semmi iratom (de amúgy tényleg diák vagyok:)). Leszállítanak, vagy csak megbüntetnek?
2011. aug. 10. 21:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Besétálsz az iskoládba és kérsz egy ideiglenes diákot, vagy iskolalátogatásit.
2011. aug. 10. 22:58
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem tudok besétálni az iskolámba. Ha tudnék, nem kérdeztem volna.
2011. aug. 10. 23:00
 3/18 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, akkor szerintem akad valamilyen ismerősöd vagy barátod, haverod aki szívesen kölcsönadja neked a diákját. Tudom ez így nem a legszabályosabb, de 250-300 km-es útnál azért már nem smafu, hogy csak fele annyiba kerüljön a jegyed.
2011. aug. 11. 06:17
 4/18 A kérdező kommentje:
Igazából ha csak csekket írnak, akkor nem érdekel, mert állami gondozott vagyok és nem én fizetem. :D De muszáj oda eljutnom, és nem mindegy, hogy mennyiért, elég drága sajnos... :/ Kölcsönkérni lehet, hogy tudok, köszi.
2011. aug. 11. 10:28
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha nem múltál még el 18, akkor mutogasd a jegyvizsgálónak a személyi igazolványodat. 18 éves korodig tanköteles vagy, ha egy pici empátia is szorult abba a kevés szürkeállományába, akkor nem fog kötekedni. Ledobni nem fog semmi estre se, mivel az eléggé fájdalmas lenne Neked, de leszállíthat a következő állomáson, ha nem vagy hajlandó együttműködni vele a pótdíjazással kapcsolatban.

2011. aug. 11. 22:47
 6/18 A kérdező kommentje:
Nincs semmim, elhagytam... :S Konkrétan semmim, mintha nem is lennék ember. :D Ha nincsen iratom, de teljes mértékben együtt működöm a pótdíjazásban, bediktálom az adatokat, aláírom, stb., akkor hívhat rendőrt vagy leszállíthat? Holnap kéne mennem és nagyon drága a MÁV (már-már felülmúlja a BKV pofátlanságát), de irataim még mindig nincsenek és muszáj utaznom. :/
2011. aug. 13. 18:35
 7/18 anonim ***** válasza:
21 alatt azthiszem van 33%os jegy tehát 66%ot kell kifizetned! az iskolalátogatásit nem fogadják el!!csak ideiglenes diákot vagy a rendes diákigazolványt
2011. aug. 13. 20:40
 8/18 anonim ***** válasza:

"Ha nincsen iratom, de teljes mértékben együtt működöm a pótdíjazásban, bediktálom az adatokat, aláírom, stb., akkor hívhat rendőrt vagy leszállíthat?"

Nemcsak hívhat rendőrt, hanem hív is. És ez neked további 8000 ft-ba kerül, mert rendőri segítséget kért.

Amúgy szánalmas vagy hogy itt fikázod a MÁV szerinted pofátlanul magas jegyárait, közben meg te ugyanúgy meglopod a vasutat mint olyan sok más ember is. Többek között ezért is magasak a jegyárak.

2011. aug. 13. 20:59
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem lopom meg a vasutat. :D
2011. aug. 13. 22:09
 10/18 anonim ***** válasza:
hát meg kelett volna kérni diákigazolványt is időben..sajnos ez az igazság:)
2011. aug. 13. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!