Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha nincs diákom, ledobnak a...

Ha nincs diákom, ledobnak a vonatról, vagy csak csekket írnak?

Figyelt kérdés
Kb. 250-300 km-t mennék, de nincs diákom, meg semmi iratom (de amúgy tényleg diák vagyok:)). Leszállítanak, vagy csak megbüntetnek?
2011. aug. 10. 21:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem lopod meg mi? Csak nem fizetsz a szolgáltatásért...
2011. aug. 13. 22:26
 12/18 A kérdező kommentje:
Miért lopnám meg? Azért, mert béna vagyok és egy az egyben elhagyom az irattartóm, és nem lehet 4 nap alatt pótolni őket? Valóban meglopom, tényleg. 15 évesen egész vagyonomnak kéne lennem, hogy 8.000-t elcs*sszek CSAK a vonatjegyre.
2011. aug. 13. 22:39
 13/18 anonim ***** válasza:

Azért lopod meg csezdmeg mert annak hogy a seggedet elvigyék A-ból B-be ÁRA VAN. Nincs ingyen. És ezt ki kell fizetni.

A boltban sem mondod a pénztárosnak, hogy nincs pénzed, de a kenyeret azért elviszed...

2011. aug. 13. 22:40
 14/18 A kérdező kommentje:
Ára van, igen, de nappali tagozatos tanulóként NÉGYEZER az ára, nem NYOLC. Azt a négyet gond nélkül ki is fizetném, de kénytelen leszek a nyolcat is, szóval nincs miről beszélni.
2011. aug. 13. 22:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem kellene elhagyni a diákigazolványodat és nem lenne ilyen problémád. Feltételezem arra még nem gondoltál, hogy ne legyél hanyag, egyszerűbb az életet hibáztatni a te gondjaidért...
2011. aug. 13. 22:44
 16/18 A kérdező kommentje:
Néha mindenkivel előfordulhat ilyen, szerintem... De nem vitatkozom, jóéjt.
2011. aug. 13. 22:49
 17/18 anonim válasza:
48%

Előfordulhat mindenkivel. Vasúton sokszor el sem kérik a diákot, főleg ha nem nézel ki 18nak.

Amúgy sem szoktak vonaton büntetni, hanem adnak egy teljesáru jegyet a vonaton azt kész.

2011. aug. 14. 11:40
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért kell csóró kérdezőt ott fikázni, ahol csak tudod. Egyáltalán nem akarta meglopni a MÁV-ot, vett volna diákjegyet, amire nyilvánvalóan teljes mértékben jogosult. Arról nem tehet, hogy a nyár folyamán az ezzel kapcsolatos ügyintézés esélytelen az iskolákban. Én tanév közben is vért izzadtam a hájas valagú iskolatitkárral, mire képes volt a vén céda kitölteni egy papírt és elküldeni az Oktatási Minisztériumnak. Három hónapig napi rendszerességgel mondtam el a kis történetemet a kalauzoknak és mutogattam a személyimet. Amelyik rendőri intézkedés igénybevételével fenyegetőzött, annak annyit mondtam, hogy hívjon nyugodtan rendőrt, talán majd Ő képes lesz felfogni, hogy miért nincs nálam az a tetves diákigazolvány. Nem tehetek arról, hogy az iskola ennyire baszik a saját diákjaira. Érdekes módon egyszer sem hívtak rendőrt, le sem szállítottak.

Megvolt már az utazásod kérdező? Írd majd meg, hogy volt-e probléma.

2011. aug. 14. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!