Csak nekem tűnik úgy, hogy a metrólejáróknál álldogáló BKV ellenőrök egyre hanyagabb munkát végeznek, és csak legeltetik a szemüket? (Bővebben lent)
Én mint becsületes, fizető utas megvettem a napijegyet, aznap jópárszor fordultam meg metróaluljárókban, de nem nagyon nézegették, hiába mutattam fel. Egyik alkalommal, mikor egy lengébb öltözetű nő ment előttem, az ellenőrök végig csak őt bámulták olyan kísérőszöveggel, hogy "azt a mindenit, milyen dögös csaj, de formás segge van!"
Hiába tettem szinte az orra elé az egyiknek a jegyemet, mintha észre se vett volna, csak a nőt bámulta tátott szájjal.
Ezek után elgondolkodtat, hogy miért is vegyek 1650 Ft-ért napijegyet, ha megyek Bp-re, mikor úgysem nézik meg. Ha már megvettem a jegyet, és ott állnak, legalább azzal "tiszteljenek meg", hogy megnézik az érvényességét.
nem azért kell megvenni a jegyet, mert ellenőrzik, hanem mert igénybe veszel egy szolgáltatást
ha mindenki így állna hozzá, és nem lopna, akkor nem lenne szükség az ellenőrökre
Sokat én is szidtam őket, de amióta a MÁV-nál többször részt vettem peronzárban, részben (!) meg tudom érteni őket.
Ott is tömegével özönlenek az emberek, és egy szempillantás alatt kellene megállapítanod, hogy érvényes-e.
Egész ellenőrzés alatt feszülten figyeltem, mégis csak 2-3 érvénytelen jeggyel próbálkozót sikerült kiszúrni... És nem hanyagságból, hanem egyszerűen lehetetlen 1 méter távolságból egy pillanatra felmutatott legalább 5-6 formátumú és azon belül vagy 20 féle bérletből meglátni érvényes-e. Ehhez hozzájött még az, hogy valaki összegyűrte van aki behajtogatta, a másik egyben mutatta, a harmadik csak a bérletigazolványt. De szólni sem volt időm, mert már 5m-rel arrébb vitte a tömeg.
Azt kell mondjam ebben a formában ennek sem itt sem a BKV-nál nincs értelme.
Kérdésedre visszatérve: jegyet nem azért veszel, hogy megnézze az ellenőr. Hanem azért mert egy szolgáltatást vettél igénybe, aminek így egyenlítetted ki az árát. Én éves bélettel járok, idén eddig jó ha 5x találkoztam ellenőrrel. Mégsem gondoltam, hogy felelsegesen vettem bérletet, mert 6 hónap alatt ha mindig megbűntettek volna (5*8000=40000) még mindig olcsóbb lett volna, mint az éves bérlet... 6*9500= 57000.- ...
Boltból sem távozol fizetés nélkül, ha a pénztáros épp nem ül a pénztérgép előtt, hanem udvariasan megvárod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!