Csepel fejlődésének nagy lendületet adna, ha a H7-es HÉV-et metróvá alakítanák, s a Kálvin teret érintve az Astoriáig közlekedne?
Ez nem az utazás kategóriába, hanem a tömegközlekedésbe.
Eldöntendő kérdést tettél fel, amire a válasz: igen
Konkrétan most áll előkészítés alatt az M5-ös metró 1. szakaszának megépítését célzó projekt. Eszerint a H6 és H7 végállomása az Astoria lenne. 2. ütemben pedig a H5 és potenciálisan a 2-es vasútvonal is bevonható lesz ebbe az új, észak-déli gyorsvasúti tengelybe.
Azonban az, hogy egy projektet előkészítenek, nem jelenti azt, hogy az belátható időn belül megvalósul. De ha elfogadásra kerül, akkor akár 2020-2022 magasságában már utazhatsz is a kérdésben említett szakaszon.
# 3:
pedig metró lesz belőle, ezt már, régen eldöntötték.
Remélem, magaspadlós járművek lesznek, amik alsó/felső áramszedővel.
#4: én úgy tudom, hogy nem metró lesz, hanem gyorsvasút. A "köznép" 5-ös metrónak nevezi, de a szakmaibb lapokban É-D regionális gyorsvasút néven emlegetik. Ja, és a tervek szerint a MÁV-Start vonatai is használják majd, ezért a metró eleve ki van zárva :)
(a magaspadló/normál padlószint már részlet kérdés, bár szerintem a megszokott 55 cm-es eronok lesznek, mert azt jóval több jármű tudja használni, és a néhány föld alatti megálló miatt nem kell Ráckevéig kiépíteni a metrónál ismert magasperont :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!