Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy van ez a távolsági...

Hogy van ez a távolsági buszoknál?

Figyelt kérdés
Hétfő reggel sürgősen el kell mennem Környére a Népligetből. Ha jól tudom onnan indul távolsági busz Kisbérre ami érinti Környét is. A kérdésem az, hogy ha a ott szállok fel, akkor menetjegyet hol kell vennem? A sofőrnél vagy a népligeti jegypénztárban? Elnézést a hülye kérdésért de még sose utaztam távolsági busszal. És még azt kérdezném, hogy indulás előtt kb. hány perccel korábban legyek ott, hogy biztos legyen még jegy mivel úgy tudom csak annyian szállhatnak fel a távolságira, ahány ülőhely van?

2013. jún. 2. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem jobb Környére vonattal menni?

Keletiből gyorsvonattal Tatabányáig, ott csatlakozik hozzá az oroszlányi vonat, ami megvárja.

Nem kell aggódnod, hogy csak annyian szállhatnak fel amennyien felférnek..

2013. jún. 2. 13:22
 2/9 anonim ***** válasza:

hát nem teljesen jól tudod szerintem, én úgy tudom, hogy minden busznál, távolságinál helyközinél helyinél meg van határozva, hogy hány ülő és állóhely van, annál többet nem vihet, viszont vannak olyan buszok, amik ezt figyelmen kívül hagyják, szerintem fél órával korábban érdemes kimenni a buszhoz

megnéztem neked, 7 órakor indul egy busz, ami kisbérre megy és Környe sz.vendéglőnél áll meg 8 óra 18 perckor

2013. jún. 2. 13:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Lehet jobb lenne, de azért nem fogom elmenni a Keletihez, ha már a Népligetnél vagyok. Azért köszi, neked is második, időben ott leszek, csak azt nem tudom még, hogy a jegyet hol kell megvennem?
2013. jún. 2. 13:29
 4/9 anonim ***** válasza:
második vagyok, a sofőrnél tudsz jegyet venni, csúnya volna, ha nem tudnál, olyan nem létezik, hogy nem tud adni
2013. jún. 2. 13:41
 5/9 anonim ***** válasza:

de létezik. az árpád hídtól egomba pl. a 800-asra csak elővételben vett jeggyel lehet felszállni az árpád hídnál..

olyan meg hogy csak annyi jegyet adnak el, amennyi ülőhely van, az a nagytávolságú járatokon van.. (pl. egom balatonfüred és hasonlók) :)

2013. jún. 2. 13:45
 6/9 anonim ***** válasza:
azért pesten általában lehet a sofőrnél jegyet kapni, legalábbis Volánbusz esetében biztosan
2013. jún. 2. 16:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Volánnál minden esetben a soförnél tudsz venni jegyet, az utasok 99%-ban ott is veszik. Az hülyeség, hogy csak anyi utas szállhat fel ahány ülőhely van(kivéve az autópályán közlekedőket, ott tényleg annyian utazhatnak a buszon ahány ülőhely van), mifelénk néha annyian vannak a buszon, hogy ha megakarod vakarni a hátadat akkor a kettővel arrébb lévőét vakarod meg :D
2013. jún. 2. 16:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A Volánbusz számos autóbusz-állomásán kötelező a jegyelővétel, így a sofőr nem ad el jegyet e helyeken. A Népliget esetében más a helyzet: a távolsági (azaz nem elővárosi) járatokon indulás előtt 20 perccel tudsz utoljára elővételes jegyet venni, utána már csak a buszvezetőnél vehetsz jegyet.
2013. jún. 2. 21:16
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. jún. 2. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!