Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Távolsági autóbuszon milyen...

Távolsági autóbuszon milyen bünetetéssel kell számolnia, aki a vészjelzőt indokolatlanul használja? Mi számít indokolatlannak?

Figyelt kérdés
Azért teszem fel a kérdést, mert az egyik autókereskedésnél van egy nagyon jó autó, amit meg szeretnék nézni, de a kereskedés másfél kilométeres körzetében nincs megálló, és általában még ami legközelebb van, ott sem áll meg a busz. Ebből kifolyólag nem marad más választásom, mint a vészjelző. Viszont azt milyen indokolt esetekbe lehet használni? Megbüntethetnek ezért? Ha igen, mit mondjak, miért kell megállni, hogy ne bukjak le és ne kelljen fizetnem?
2013. máj. 30. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne egyszerübb, ha szólnál a buszsofőrnek hogy álljon meg ott, és a kezébe nyomnál egy kevés aprót?
2013. máj. 30. 18:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Másfél km kb. 15-20 perc séta, nem egy megterhelő táv.
2013. máj. 30. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:

amúgy nem áll meg a busz azért mert vészjelzőzöl, ikaruson pl. csak egy csengő szól a nyomás pillanatában, tehát ha te kétszer megnyomod akkor kétszer csengetni.

én így szokom megköszönni a buszsofőrnek ha letesz ház előtt, nem megyek hozzá előre, tudja hol lakom, kétszer nyomok neki egy vészjelzőt, és le is tesz.

persze jó barát a sofőr:)

2013. máj. 30. 19:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
menj oda a sofőrhöz és kérd meg szépen, hogy tegyen le ott, én volt, hogy az iskolám melletti helyi busz parkolójában állt meg és rakott le, mert nem akartam sétálni sokat
2013. máj. 30. 19:44
 5/5 anonim ***** válasza:

1: Kérd meg a sofőrt

2: Gyalogolj (15-20 perc, nem fogsz belehalni, és amúgy si egészséges a séta)

3: Nem tudom hol laksz, de mifelénk a sofőrök a vészjelzővel nemigen foglalkoznak, Mivel a leszállásjelzők mellett van és gyakran ugyanolyan a színük is.

(legjobb amikor a vízszintes kapaszkodón van 3 db, egy a leszállásjelző, egy a vészjelző egy meg a mozgássérült leszállás jelző. Aztán estefelé meg nyomd meg a megfelelőt :D )

2013. máj. 30. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!