Szerintetek szabályos volt?
Zavaros nekem amit írsz, de nagyon.
Nem írtál táblákról. Ha itt nem szabályozta az elsőbbséget tábla, akkor neki volt elsőbbsége, bármerre is megy tovább.
Ha neki stoptáblája vagy elsőbbségadás táblája volt, akkor neked van elsőbbséged. (Ha úgy jött volna ki eléd, hogy nem kell elrántani a kormányt, nem kell belefeküdnöd a fékbe, akkor az elsőbbségadás akkor is teljesült volna, ha esetleg lassítanod kell miatta.)
Egy válasz előttem nem helyes. Mindig csak a közelebbi sávba szabad kanyarodni. Azaz jobbra a külsőbe, balra pedig a legbelsőbe.
Viszont a dudálás nem volt jogos, legalábbis a kresz szerint. Azt csak akkor használhatod, ha a veszély elhárításához, egyéb manővereken túlmenően is szükséges. Ha a kormány elrántása közben teszed, az más, de az utólag ledudálás már nem ez a kategória.
Tükörbe néztél egyébként? Előfordul, hogy nagyobb bajt csinál a vezető hárítás közben, mint ami eredetileg volt.
Ja, elfeledtem, mit nem értek:
Ha belsőbe megy, ha külsőbe, mindenféleképpen keresztezi az utadat. Így ez a rész zavaros: „l kikanyarodott a belső sávba mivel látta hogy senki sincs ott”
A vége pedig agresszív alkatra utal. Belsőből vissza kimégy mögé, kigyorsítasz, előzöd, közben dudálsz.
Hát, ő lehet, elnézte, de ha így értendő az írásod, akkor talán nem kellene vezetned.
Ha csak nem jól írtad le, akkor bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!