Barátnőm iskolájába a bkv sztrájk ideje alatt csak orvosi igazolást fogadnak el. Ez szabályos?
szerintem nem!!
nálunk úgy van, ha vki nem tud bemenni a sztájk miatt, akkor annak valamelyik szüleje ír egy lapot, h ezért nem tud suliba menni, és kész
a tanárok elfogadják, és a szülői igazolható 3 napból em vész ely 1 se
de nem is értem, hogy miért orvosi igazolás kell nekik. elvégre az adott alany nem beteg, csak a bkv miatt nem tud iskolába menni
itt valami nagyon nincs rendben szerintem
utolsóval egyet értek.
indulj el hamarabb/menj be kocsival vagy bicajjal...
tökmindegy hogy, de old meg. tudsz róla hogy sztrájk van, leleményes a magyar ember old meg valahogy.
vagy sunyi megoldás, de menj el betegre azt kész.
Teljesen szabályos.
A suli szabályzatában le van írva, hogy BKV-val kell menni?
Teljesen szabályos. Pláne, hogy járnak a buszok villamosok, max ritkábban, tehát nem lehetetlen beérni. Előbb kell elindulni és kész.
Egyébként meg központilag lett meghatározva, hogy az iskolák nem fogadhatják el ha valaki emiatt nem megy be.
Nem szabályos! Az Oktatási Minisztérium honlapján van egy tájékoztató, és abban szerepel hogy ha valaki a sztrájk miatt nem tud megjelenni, igazoltnak kell tekinteni a hiányzást! (de csak ha tényleg nincs módja bejutni a suliba)
nyomtassátok ki és mutassa be a suliban, ha nem akarják igazolni a hiányzást.
A közoktatásról szóló törvény rendelkezései alapján minden iskolaigazgató mérlegelheti, hogy az irányítása alatt lévő iskolában az érintett napon megtarthatók-e a tanítási órák. Abban az esetben, ha a hiányzók és bejárók magas száma miatt az igazgató arra a következtetésre jut, hogy nem, a közoktatásról szóló törvény 54. §-ának (1) bekezdése alapján rendkívüli tanítási szünetet rendelhet el. A rendkívüli tanítási szünet elrendelése nem mentesíti az iskolákat a közoktatásról szóló törvény 41. §-ának (5) bekezdésében meghatározott kötelezettség alól: gondoskodniuk kell a tanulók felügyeletéről. Amennyiben nincs szükség tanítási szünet elrendelésére, a sztrájk miatt az iskolából távol maradó tanulók hiányzását igazolt hiányzásként kell elfogadni.
ezt nem egészen értem, hogy méirt csak orvosit fogadnak el
és am tényleg nem lehet minden esetben bemenni a suliba, szóval nem kell leszólni azokat akik otthon maradnak
vagy aki esetleg Solymáron lakik az 14évesen bringázzon be pestre át az egész városon? pffff
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!