Miért kell kifizetni a BKV jegyet/bérletet, ha nem szabad leülni?
Ha beteg,mozgássérült emberek szállnak fel a buszra,szerintem alap dolog,hogy átadjuk a helyet,vagy félreállunk,helyet csinálunk.De ők amúgy is kevesen vannak.
Viszont a nyugdíjasoktól nem lehet elférni,és át kell adni nekik a helyet,meg mostanában gyerekeknek is átadják.Az embernek bűntudata van,ha lemer ülni a BKV buszon,amikor még a diákbérlet is egy rakás pénzbe kerül.
Miért ?
Mert elviszi a pici feneked A-ból B-be esőben-hóban-kánikulában, és nem kell sétálnod.
Ha nem tetszik a rendszer, akkor pl. biciklizz
(én is biciklizem, mert nem szeretem a BKV-t, bár nekem kicsit más indíttatásom volt, nekem a bunkók, büdös alakokkal volt tele a cipőm - azóta nem idegesítenek az utasok, gyorsabban odaérek, ahova akarok és mozgok. ja nem -4000 huf/hó)
Helyfoglalás érkezési sorrendben.
Inkább úgy nézd hogy a jegy áráért elvisz A-ból B-be, és ha szerencséd van még le is ülhetsz!
A bérletedet jól vizsgáld meg!
Akkor reklamáljon a szád, ha látsz rajta ülőhelyre jogosító feliratot!!
A kérdező szerintem nem ilyen kedves jó tanácsokra volt kíváncsi...
Azt írtad, hogy ha nyugdíjas száll fel, akkor át kell adni a helyet. Nem kell, csak illik. Ugyanez igaz a kis gyerekekre is. Viszont a mai világban, többek közt én is, ha felszáll mondjuk egy gyerek és egy mami, akkor a gyereknek adom át. Hiába utazik mindkettő ingyen, nálam a gyerkőcök a favoritok. De az olyan öreganyóknak eszembe sincs átadni, akin látom, hogy 50 km/h-val képes rohanni a buszhoz és a bevásárlóközpontokban 2-3 órát lődörög. Az olyan álljon, ha már nem fizet. Nyilván elvisz A-ból B-be, de jó magyar mentalitáshoz híven ne is törekedjünk maximalistának lenni, hogy még ülő helyünk is legyen, örüljünk hogy elvisz havi 10.000-ért. Na ja. Örülünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!