Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Támogatnád, hogy induljanak...

Támogatnád, hogy induljanak Magyarországon olyan éjszakai vonatok (pl. Szentgotthárd-Budapest-Csenger viszonylatban) amik direkt lassan mennek, hogy jól ki tudd aludni magad, mire célba érsz?

Figyelt kérdés

2013. máj. 24. 13:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem teljesen jó ötletet írt a 9-es. van, aki szeretne lejutni a Balatonra a nyáron legalább 1x, de tegyük fel nincs arra sem pénze, hogy 3 napot eltöltsön a családdal egy üdülőben. Erre teljesen jó lenne egy éjszakai járat, ami reggel 6-7re odaérne Kelet-Magyarországról. Ugyanis az, ha elindulnék tfl. Szegedről első, fél6-os busszal, akkor kb 11-délre felérnék. Fél4 körül meg már jönni kellene vissza, tehát ennyi időre nem igazán érné meg lemenni. De ha reggel 7-re ott lennék, és lenne egy este 7-8 órás vonat, amivel vissza lehetne utazni, megfelelő lenne. Persze hálókocsi szerintem felesleges. Egyedüli probléma a vonattal az, hogy nincs közvetlen kapcsolat Kelet-Mo és Balaton között, és Pesten át kell szállni. Busszal például nem lenne ez rossz.
2013. júl. 30. 12:26
 12/14 anonim ***** válasza:

#10-es vagyok

Most, így a menetrendkönyvet gyorsan átfutva, maradjunk ennél a szegedi példánál. Szeged - Siófok utazás időtartama kb. 4 óra (Szeged - Budapest 2 óra, Pesten mire átvergődik a vonat az egy jó 15 perc, Budapest - Siófok meg szűk másfél óra). Ha te ennyi idő alatt ki tudod pihenni magad, akkor hajrá. Az meg más kérdés, hogy belföldi vonatba nem fognak hálókocsit sorozni, főleg nem annyit, amennyit a #9-es írt. (csak példának, a Burgaszba 24 óra alatt kiérő Nesebar nemzetközi gyorsvonaton van 2 háló- és 2 fekvőhelyes kocsi, ezekből 1-1 már Prágából jön).

A dél-balatoni vonalon egyébként vannak az ún. bagolyvonatok, az első hajnalban indulnak Pestről és fél 7-re Siófokon van, még kerékpárt is lehet szállítani rajta. Visszafelé pedig úgyszintén, negyed 12-kor indul Keszthelyről az utolsó vonat, hajnali 3-ra a Déliben vagy.

2013. júl. 31. 17:08
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is elég jót írt 9-es, nem tudom, mi ezzel a gond. Amúgy a 70-es években tudtommal több vont járt is éjszaka. Az azért elég nonszensz, hogy sok magyar nagyváros között este 21 óra és reggel 5-6 között semmi lehetőség sincs közlekedni, léteznek ilyen fővonalak...
2013. júl. 31. 19:59
 14/14 anonim ***** válasza:
11es vagyok. igen, a hálókocsikat leszámítva nem lenne különben rossz ötlet.
2013. júl. 31. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!