Mi a jobbkéz szabály?
Figyelt kérdés
Tesztben meg lessz adva egy útkereszteződés.
Aztán el kell dönteni,hogy melyik jármű hanyadiknak megy.
A tesztben ni alapján döntsem el a sorrendet?
Tudom,hogy a stoppos megy utoljára és az elsőbbségadás kötelező az utolsó előtti.
Én úgy tudtam,hogy:
-1.kisívben kanyarodó
-2.egyenesen
-3.nagyívben
De,csináltunk ilyen tesztet és nem lett jó.(táblát figyelembe vettem)
2013. máj. 19. 12:03
1/11 petizacc válasza:
Tegyük fel, hogy van egy egyenrangú útkereszteződésed és az útkereszteződéshez egy másik autóval (aki neked jobbról jön) egyszerre értek oda. Ilyenkor neked meg kell állni és tovább kell engedni a jobbról érkező autót. Ez a jobbkéz-szabály. Mindig az megy elsőnek akinek a jobb keze felől nincs senki. Ha az útkereszteződéshez egyszerre 4-en 4 különböző irányból érkeznétek ott pedig az udvariasság dönt.
2/11 anonim válasza:
az elsőnél a pont, azt hozzátenném, hogy én úgy tanultam, hogy 3 jármű kölcsönösen elenged egyet maguk közül, és onnantól kezdve pedig a jobbkéz-szabály dönt
3/11 anonim válasza:
"Tudom,hogy a stoppos megy utoljára és az elsőbbségadás kötelező az utolsó előtti. "
Ha nincs más és olyan a helyzet, akkor ezek között is fennáll a jobb kéz, sokan ezen buknak el.
4/11 A kérdező kommentje:
De az udvarisasság,hogy van ott mi a sorrend mert 4 irányból jön négy jármű.
2013. máj. 19. 14:28
6/11 petizacc válasza:
Az udvariasságnál nincs sorrend. Ott valaki lemond az elsőbbségéről (valószínű, hogy int annak az autósnak akit el akar engedni) és ha már az egyik elment onnantól már tiszta sor.
7/11 anonim válasza:
Stop és macisajt között nincs hierarchikus különbség, mindegyik egyenrangú. Pl odaérsz egy kereszteződéshez, neked stop van, a szembe jövőnek elsőbbség adás táblája és te jobbra szeretnél kanyarodni, ő balra, akkor neked van elsőbbséged.
8/11 A kérdező kommentje:
Akkor ha négyen vannak négy iránybol mi a sorrend?
Mert a teszten így lesz .
2013. máj. 19. 15:58
9/11 anonim válasza:
négyen érnek egyszerre egyenrangú kereszteződéshez, akkor hárman kölcsönösen elengednek egy járművet, az tőlük függ melyiket engedik el, onnantól kezdve jobbkéz-szabály van
10/11 anonim válasza:
Mennyivel jobb az USA-ban, ahol ilyen kereszteződésben muszáj megállni, és aki a leghamarabb ért oda, az mehet tovább elsőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!