Ha megbüntettek a buszon, akkor milyen következményei lehetnek? Megúszhatom valahogy?
Kb 6000ft-re büntettek meg kb 2 éve, a csekket kidobtam, de mivel optimista vagyok, remélem, h leég az az épület, ahol a papírokat tartják :D
Mennyi időn belül évül el a büntetés? És mikor szólnak, h fizetnem kéne?
Egy fillért se fizess, ezt bebukta a TréKV:
Aki előttem küldött linket abból másoltam ki 1 mondatot.
"Az elévülési időt a felszólító levél megszakíthatja, a törvény szerint pedig nem kötelező tértivevénnyel feladni a felszólító leveleket"
Vagyis lehet,hogy 1 év az elévülési idő,de ha valamilyen módon jelentkezik a BKV a követelésével,akkor onnantól számít újra az 1 év,ezért akár évekig is tudnak vele szórakozni...
lehet,hogy a kérdező semmit nem kapott 2 évig,de nem tudja igazolni,és sajnos saját tapasztalatból tudom,hogy amikor jön egy levél,és arra hivatkozom,hogy eltelt 2 év,mit akarnak még hisz elévült az ügy.Gyorsan jön a válasz,hogy ők mindig küldtek levelet,és tudják bizonyítani,sajnálják,hogy nem vettem át,és nem reagáltam rá..Nem kötelesek hivatalosan küldeni levelet,elég ha csak simán adják fel..(ahogy az ügyvéd is jelezte a linkben)Tudom,hogy ez egy nagyon jó kis taktikai fogás,de mivel nem tudom semmivel sem bizonyítani az ellenkezőjét,eléggé meg tudtak szorongatni..
Kedves kérdező.Ha úgy érzed,hogy a BKV nem jogosan jár el veled szemben(bár oda adtad a személyidet?) akkor hagyd az egészet,és ne vegyél róla tudomást..Teljesen mindegy,hogy ki mit ír,legfeljebb a tapasztalatokat tudjuk leírni,de te tudod,hogy fizetsz nekik,mert szerinted nem éri meg végig csinálni,vagy nagy ívben sz@rsz az egészre(elnézést a kifejezésért)..Ezt neked kell eldönteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!