Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az orosz metrókocsikat a 3-as...

Az orosz metrókocsikat a 3-as Metró vonalán felújítják vagy lecserélik?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 15. 21:12
 1/8 anonim válasza:
34%
nbbzz rájuk: lecserélik. Semmiben nem hasonlítanak a régihez. Ergo honnan tudod, hogy oroszok?
2013. ápr. 15. 21:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Pl. onnan tudhatja, hogy masszív fémtáblák hirdetik a kocsik oldalán, hogy a kocsik Mitiscsinszkij Masinosztroityelnij Zavod (Mitiscsi Gépgyár) termékei. Persze a történeti hűség jegyében lehet kötözködni, hogy szovjet gyártmány az, nem orosz, de van-e értelme?

És hogy válaszoljak a kérdésre is: mivel halaszthatatlan a vonatok cseréje is, aligha fognak már bele érdemi felújításba. Reálisan nézve egy új, járműbeszerzési célú uniós pályázat előkészítése 2014-2015-re befejeződhet. A közbeszerzések kb. 2016-ra zárulhatnak le, így 2017-2018 körül már jöhetnek új vonatok, persze csak optimális esetben. De 2022-ig mindenképp pénzügyileg is zárni kell a projektet.

Ha mégis hozzányúlnak az Ev vagy a 81-es szériájú vonatokhoz, akkor is inkább a hajtást és nem az utasteret fogják felújítani.

2013. ápr. 15. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Első, te az Alstomokra gondolsz az M2-esen.

Kérdező, neked meg csak annyit, hogy még nincs semmi konkrét. Még csak ötletelnek, de valószínűleg újakat fognak beszerezni, ha sikerül elfogadni egy tervet és forrást is találnak hozzá.

2013. ápr. 15. 22:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy pontosan mit akarnak de már fontolgatják a felújítást, tekintve, hogy az feleannyiba kerülne és vállalnák az oroszok...

[link]

2013. ápr. 16. 18:53
 5/8 anonim ***** válasza:

valószínüleg lecserélik. a modernabb, fiatalabb oroszokat talán meghagyják, és pár visszakerül a 3 -as vonalra a kettesről.

olvastam, hogy az alstomok a 4 -esen négy részesként közlekednek majd, tehát a 3 ason valszeg 6 részesek fognak majd valamikor. remélem segítettem

2013. ápr. 19. 08:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. ápr. 26. 19:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Az újabbakat tudtomal még meghagyják de a régebbieket, köztük azokat amiket a kettes vonalról kaptak le akarják cserélni.

tudtommal, oda is azt az új fajta alstomot akarják, valószínű hogy 2020 környékén már az lesz.

Felújítani is fel lehet, de nem éri meg, mert egy idő után hamarabb elkopnának mintha újat szereznének be.

Ezeket maximum egy kisebb vonalon még lenne értelme használni ritkább forgalommal de mivel itt az országban máshol nincs metró hálózat így értelmetlen. Ha lenne még Budapesten kívül az országban egy másik város ahol lenne metró akkor talán ott feltudnák használni, tartaléknak de mivel ezek már olyan öregek hogy már nem egy olyan kocsit láttam ami már kezd szétrohadni szét rozsdásodni, az a vasréteg már annyira vékony egyes kocsikon hogy egy egyszerű csavarhúzóval simán átszúrnám.

Karosszéria lakatos vagyok, plusz festek is karosszériát nagyjából tudom hogy milyenek ezek.

2013. máj. 21. 23:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Lecserélik, 2016 és 2019 között, ugyanis ekkor fog zajlani a metróvonal teljes körű felújítása, valamint meghosszabbítása Káposztásmegyerig.
2013. júl. 29. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!