Alstom vagy Ev?
Szerintetek is jobbak az új kocsik, mint a régi ev ev3 kocsik?
MErt, pl, csehországban, meg, oroszországban, új orosz szerelvények vannak!
Jó nekünk ez a metró? vagy nekünk is, új orosz kéne?
ha kell, linkelek képet!
Én jobban szeretem az Alstomokat, csendesebbek, világosabbak, tágasabbak - leszámítva az üléseket. Sajnos azonban nem vagyok biztos abban, hogy olyan tartósak lesznek ezek a vonatok is, mint az Ev-k és a 81-es sorozat.
A cseheknek nincs új orosz metrójuk, csak alaposan felújított régi Ecs kocsijaik. Nem rossz gépek, de erősen kérdéses, hogy érdemes lenne idehaza a 30-40 éves Ev-ket felújítani. De a 81-esek esetén még jó megoldás is lehet.
Az új moszkvai szerelvényeken utaztam én is, de nem tűntek az Alstomnál tartósabb vagy kényelmesebb járműveknek.
valahol írtam, egyszer egy vadiúj bkv volvo buszban töltöttem fél órát egy hatalmas esőben, mert beázott az ajtónyitás érzékelő, és az elektronika nem engedte elindulni.
A probléma az elektronikával telepakolt járműveknél az, hogy minden mindennel összefügg, és minden digitális (1/0 érték van). A régi ganz villamos nem áll meg ha a fokgyem összezavarodik, az Alstomot meg tudjuk. A nem elektronikus, egymástól nem függő rendszereknél van köztes működés, valami kopott,de még ellátja a feladatát, nem tilt le a szoftver, stb. Nézd meg az új boeingek esetét, már fel sem szállhatnak
köszönöm szépen a válaszokat :D :D
És, a kisföldalatti is, már öregedési fáázisban van? és a fogakserekű? :)
Egyértelmű az Alstom...
Csak ugye a nagy okosok, 30-35 éves pályára vettek, XXI. századi metrót...
A 2-es metrón nem régi a pálya, lévén, hogy 2003-2007 között felújították az egészet. A hangja is már, mint a 3-asnak. Felújítatlan pályára tényleg nem való új metrókocsi.
Amúgy Alstom.
Túl magasan vannak az ajtók között a kapaszkodók, én 160 vagyok, nekem marha kényelmetlen. És lehetnének kis londoni metrós szerű elválasztók az üléseknél. Azért, mert 4-en elterpeszkednek az 5-ös ülésen, csomagot maguk mellé rakják, két ülés közé ülnek terpesztett lábbal... Utána jön a rinya, hogy túl kevés az ülőhely.
Ennyi a gondom.
Amúgy csendesebb a réginél, világos, tágas (a kevesebb ülőhelyért cserében), nekem bejön, örülök nekik!
Az Alstom dizájnja egyértelműen jobb, de szerintem az orosz szerelvények megbízhatóbbak voltak.
Jobban megérte volna az orosz cégtől (Metrovagonmas) venni teljesen új szerelvényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!