Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi a véleményetek a Railjetről?

Mi a véleményetek a Railjetről?

Figyelt kérdés

Én egyszer utaztam rajta, nagyon nagy élmény volt. :)

Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. :)

2013. ápr. 8. 21:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Jó, gyors, gyakorlatilag az utazás egyik legkényelmesebb formája.
2013. ápr. 8. 22:15
 2/17 anonim ***** válasza:
36%
Ezt csak azért mondjátok, mert nem utaztatok az előtte arra járó vonattal. Az osztrák EuroCity vonatoknál semmi nem volt kényelmesebb.
2013. ápr. 8. 22:49
 3/17 anonim ***** válasza:
Azért utaztam én már TGV-n és a német vasútakon. Maga a vonatozás a legkényelmesebb módja az utazásnak, és a Railjet már biztosítja azt a színvonalat, aminél valóban lehet élvezni azt.
2013. ápr. 8. 23:05
 4/17 A kérdező kommentje:

Hozzá teszem, hogy én csak a máv járatain utaztam belföldön, ami hogyis mondjam....izé, szóval van ami nem rossz, de utaztam olyanon amin tényleg nagyondurván balkáni állapotok uralkodtak.

Meg azért durva, hogy Bécsben leszálltam és az a modernitás és közbiztonság, itthon pedig a Kelitiben 'egyszerrel vagy 20' nem napon lebarnult "magyar" figyel, hogy hátha éreklődhet nálam egy eltulajdonításban...

2013. ápr. 9. 04:30
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

Kb 1 éve rendszeresen (heti 4 alkalom) utazom Budapest és Győr között. Először örültem, hogy Railjettel járhatok, mert már többször láttam előtte a Keletiben a vonatot, és nagyon jónak nézett ki. Az első utat még élveztem, mert új volt minden, és egész jónak tűnt. Aztán amikor kipróbáltam a Bp és Győr között párhuzamosan közlekedő MÁV-Start InterCity vonatot, egyből megváltozott a véleményem a Railjetről. A magyar IC-n sokkal több hely van a lábamnak, kinyújtva is jól elférek rajta. Ezeken négyes ülések vannak, tehát ha bentre szól a helyjegyem, nem kell felállítani a kint ülőt, hogy be tudjak préselődni. A MÁV-os IC-n 2. osztályon is van padlószőnyeg és rendes függönyök vannak, nem csak egy kis lehúzható vacak, mint a Railjeten (ami szemebe sütő nap ellen semmit nem ér). A Railjet egyetlen előnye az étkezőkocsi lenne, ha az osztrákok nem lennének ennyire elszállva az árakkal.

Tehát rendszeres utasként azt mondom, hogy a magyar IC jobb, mint a Railjet, és ez csak mégjobban javulni fog, mert nyárra az összes MÁV-os IC kocsiban lesz WIFI, ami a Railjeten ugya belföldön nem működik... Utaztam 1. és 2. osztályon is mindkét vonattal, a Railjeten az 1+ osztályt is kipróbáltam, de nem szerettem meg a Railjeteket. Egyszer valami műszaki hiba miatt az ÖBB fülkés EC kocsikat küldött a Railjet helyett, hát... ég és föld a különbség :) a fülkés ÖBB kocsik már elérték a MÁV-Start színvonalát, sőt, jobbak is voltak annál

2013. ápr. 9. 13:13
 6/17 anonim ***** válasza:
Én sem tartom igazán kényelmesnek a Jetit, lenyomtam vele egy müncheni kört és mit mondjak, szépnek szép, de túl sok hely nincs benne Economy osztályon. E tekintetben még egy 40+ éves Bp kocsi is kényelmesebb...
2013. ápr. 9. 15:16
 7/17 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy az osztrák fülkés kocsik a legkényelmesebbek.

Eleinte én is örültem, ha Railjettel utazhattam, de ez mára elmúlt :D Az egyetlen öröm benne, hogy figyelgetem a táblán, hogy mennyivel megyünk. Bár belföldön ez sem túl izgalmas... Amúgy meg nem fér el a lábam, zsúfolt, sosem tudok rajta kényelmesen elhelyezkedni. Egyszer végigültem Railjeten a Salzburg-Kelenföld távot. A végére minden bajom volt, zsibbadt mindenem, alig vártam, hogy hazaérjek...

Ja, még egy, amit nem szeretek: Iszonyú hideg van rajta mindig. Hosszú gatya+pulóverben is megfagyok rajta, pláne, ha esetleg kint van 40 fok és rövidben vagyok.

2013. ápr. 9. 15:21
 8/17 anonim válasza:
16%
bliccelni jól lehet rajt:D
2013. ápr. 9. 19:09
 9/17 anonim válasza:
46%
A Salzburg-Keleti viszonylat nekem is ismerős. Én első osztályra vettem jegyet, mert ott valamennyire lehetett állítani az ülésen, de az a valamennyi annyit tesz, hogy az ülés alját kicsit előre lehet csúsztatni. Ki lehetett bírni, de azért rendszeresen sok lenne, tényleg nem olyan kényelmes. Ha pl csak Bécsig utazol, vagy hasonló, 2-3 órás távokat, akkor nem gond, viszont a hideg tényleg nagyon dúrva..én sem tudtam hová tenni, én is téli sapkában utaztam rajta,meg kapucniban, február közepén gyakorlatilag folyamatosan ment a klíma. Volt szerencsém az Orange waysszel párszor Bécsbe utazni, kényelemben ég és föld, bármennyit el tudtam volna menni vele..és még a kávé is ingyen volt, meg filmet is vetítettek.. :) Utazási élményben és kényelemben nálam a busz nyer (bár nem ez volt a kérdés). A Railjet egy jó vonat, mint már írták, főleg első utazónak..hosszabb távon előjönnek a kényelmetlenségei, de egy utat, ha másért nem is, egy kis nyugati feelingért mindenképp megér.
2013. ápr. 10. 21:02
 10/17 A kérdező kommentje:
1x utaztam még GySEV-vel, de semmi extra, nálam idáig ez vitte a pálmát. Augusztustól rendszeresen ezzel fogok járni, mivel kint tanulok tovább, akkor majd megnézek más járatokat is, de nekem semmi bajom nem volt a klímával és a kényelemmel.
2013. ápr. 12. 23:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!