Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV miért nem tudja tisztább...

A MÁV miért nem tudja tisztábban tartani a vécéket a vonaton?

Figyelt kérdés
A legtöbb vonaton elhányom magam már attól is hogy kinyitom az ajtót és benézek nemhogy még rá is ülnék. Ma fel kellet utaznom vidékről Pestre ami egy 2 és fél órás út volt. Vécéznem kellett de amikor benyitottam rögtön rám jött a hányinger. Szét volt hugyozva az egész vécé és előttem már valaki rosszul lett a vécén töltött időktől mert a vécé ülőke össze volt hányva. Miért nem tudják tisztán tartani azt a vécét? Persze tudom hogy nagyrészt az emberek tehetnek róla mert a vécé nem lesz csak úgy magától széthugyozva de igazán megoldhatnák hogy amikor megáll a vonat egy állomáson akkor egy takarítónő feljöjjön és letakarítsa a budit.

2013. márc. 18. 16:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy csak a végállomásokon takarítják a wc-ket amikor hosszú ideig áll a vonat. Én is ott voltam takarító a nyugatinál férfi létemre, nekünk akkor kb 30 percünk volt hogy egy nagy vonatot 4 en kitakarítsunk 3 nő és 1 férfi (én) voltunk arra én csináltam azokat a részeket amik durvábbak voltak főleg ha a kárpitot kellett csinálni géppel az az én dolgom volt, de amikor helyettesíteneem kellett akkor a wc-ket és tényleg hányinger volt az egész, de sajnos már a többségük annyira szét van kopva meg rohadva hogy hiába a fertőtlenítés meg a ragyogásos tisztítás, ha egyszer elindul a vonat egy hosszabb útra akkor már az első állomásig összeokádhatja valaki, és úgy hagyja, és nincs olyan sok pénze a mávnak sajnos hogy minden nagyobb megállónál takarítókat küldjön fel a vonatra, van olyan állomás ahol takarítók sincsenek, és az ottani dolgozók, munkaidő végén oldják meg az egészet... Tudom hogy rossz ez így, de sajnos nincs pénz arra hogy mindig takarítsa valaki, meg hogy útközbe legyen egy állandó takarító a vonaton akinek csak szólni lehessen és csinálja mert nincs erre pénz sajnos. Pedig hivatalosan így kellene hogy útközbe egy takarító legyen a vonaton aki ha baj van rögtön tudja csinálni.
2013. márc. 18. 16:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Rossz a kérdés. Azt kellene kérdezni:

" A sok birka miért hugyozza/sz@rja/hányja össze a WC-t a vonaton? Miért nem tudják az emberek 2013-ban kulturáltan, rendeltetésének megfelelően használni az illemhelyiséget?"

2013. márc. 18. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Felénk szép tiszta motorvonatok járnak. ^^,

De a régi távolsági kocsik is rendezettek, többnyire.

Budapest-Keleti - Hatvan vonal.

2013. márc. 18. 18:45
 4/7 anonim ***** válasza:

"A MÁV miért nem tudja tisztábban tartani a vécéket a vonaton?"

Mert sz@rik rá!

2013. márc. 18. 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miért? Azért, mert nem a MÁV dolga az, ha az emberek nem tudják kulturáltan elvégezni a szükségleteiket.

Viszont az éremnek most is két oldala van: ugyanis nem lehet rendesen lehúzni a WC-t, én meg (FIGYELEM, GUSZTUSTALANSÁG KÖVETKEZIK) nem tudom megparancsolni a cuccnak, hogy merre pottyanjon. Még csak egy WC-kefe sincs a környéken (bár hálát adok az égnek, mert tudom, hogy milyen "emberek" utaznak néha a vonaton, tuti, hogy valaki poénosnak gondolna végigsöpörni vele a kocsin), hogy ezt megoldjam. Víz vagy folyik az öblítésnél, vagy nem, de inkább utóbbi, én meg nem fogom a teámat erre ellocsolgatni.

A vizelésnél szerintem a legnagyobb probléma abban rejlik, hogy senki sem hajlandó leülni, mondván, hót retek és a világ összes betegségét elkapja az első alkalommal (kis túlzással, de egyébként lehet benne valami), aztán az első váltón áthaladva... hát, tudjuk, mi történik. Az meg senkinek nem jut eszébe, hogy esetleg WC-papírt tegyen maga alá leülés előtt, bár meg kell hagyni, van, hogy végállomásig vagy elfogy, vagy valami vicces kedvű utastárs azon éli ki birtoklási vágyát (értsd: ellopja).

A másodosztályú kocsikról beszélek elsősorban (B, Bo, Bp, Bhv), de gondolom, az első osztályon se sokban különbözik a helyzet.

2013. márc. 18. 19:48
 6/7 anonim ***** válasza:
én nem tapasztaltam, hogy olyan rossz lenne a helyzet. Viszonylag sokat szoktam utazni, IC-n mindig tisztal, gyorsvonaton általában kulturált (én 1. osztályon szoktam menni, de gondolom 2. osztályon is ugyanúgy takarítanak). Most vannak ilyen felújított kocsik, azoknál meg teljesen új és tiszta a WC :)
2013. márc. 18. 21:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos a másodikkal kell egyet értsek. Volt hogy felszálltam, indulás után elmentem, akkor még tiszta volt, aztán mivel 4 órás út volt, meg kicsit fel is voltam fázva elmentem még egy körre leszállás előtt...hát némiképp megváltozott a helyzet az alatt a pár óra alatt...
2013. márc. 18. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!