Miért van az, hogy a régebbi autórádiókon (már digitálisokon) sokkal tisztábban lehetett fogni mindent mint a mostaniakon? Már azon gondolkodom veszek egy régi kazettást, úgyse kell mp3, cd, stb
Manapság már a rádió nem annyira fontos, mint pár éve. Kevesebben hallgatnak menet közben rádiót, inkább megy a CD, rádugják az iPod-ot, MP3-lejátszót és zenét hallgatnak. Ez nem baj, sőt, nagyon jó, hogy végre ez is elérhető, nem kell nyekergő magnókazettákkal, súlyos, elakadó CD-tárakkal erőlködni, mégis kitart a zene egy több órás út alatt is (amire az FM-rádiók képtelenek, mert előbb-utóbb kilépsz a hatósugarukból).
Ezért aztán a modern fejegységekben nem is erőlködnek annyira a rádióvevő minőségével. Veszi az FM-et, el lehet benne tárolni pár csatornát, tud RDS-t és kész. Viszont nem csak a vevőkészüléktől függ a minőség: újabban az antennák se valami híresek. A fogyasztáscsökkentés jegyében egyre kisebbek, nem lehet már tetőre szerelt hosszú, teleszkópos botokat használni és egyre extrémebb helyekre kerülnek. Ezeknek a modern, formatervezett antennáknak pedig rosszabb a vételük, mint a régi, egyszerű daraboknak. Azzal pedig a jó minőségű fejegység sem tud csodát tenni: ha sz*rt vesz az antenna, azt fogja erősíteni és kifelé nyomni a hangszórókból.
Van benne valami amúgy, de szerintem nem teljesen igaz ez. Az autó amivel dolgozok abba régi kazettás van digitális, és ha jól tudom valamikor 2001-ben gyárthatták. A lényege az hogy azzal is nagyon jól tudtam fogni az adókat tényleg le a kalappal vele, egyébként amikor megkaptam a melós autómat nem volt benne rádió így beraktam az én régi rádiómat mert ott nagyon nem hallgatok zenét csak szóljon valami. A sajátomba meg kb 2 éves cd-s, mp3 as lejátszó van benne még a bátyámtól kaptam és azzal is ugyanúgy tudom fogni az adókat mert van hogy a saját autómmal megyek dolgozni főleg ha meló után hétvégén a barátnőmhöz megyek, mert arra a cégest nem nagyon foghatom be, és én azzal simán tudom fogni az összes adót ami a közelben van.
Hogy mi az alapja ennek nem tudom de én erről nem nagyon hallottam hogy az újabbak kevésbé fogják jól mint a régebbiek.
Amire még gondolok az szerintem az antenna dolog lesz inkább, mert ha régebbi az autó ott előfordul hogy az antenna csatlakozása már öreg ahhoz a rádióhoz és lehet hogy nemtudja úgymond teljes erővel kezelni magát az antennát, lehet hogy ez is benne van. De az is elképzelhető hogy az antennába van megtörve valami, és ugye a régebbi rádiókhoz még kellett az antenna az újabbakhoz elméletileg nem kötelező rákötni de persze van ere lehetőség és lehet hogy a menüjébe kell valamit beállítani hogy onnan vegye a jelet, én még ezt is eltudom képzelni hogy lehet ezzel van a baj. Én hallottam már ilyet is.
Antenna jó az tuti a régi rádiómmal tökéletes volt.
Ez nem igaz, hogy nem kell a rádió funkció. Sokkal kevesebb autó megy annyira messzire, hogy ne tudjon fogni adókat főleg az országosat. Világjáró kamionokba meg tegyenek olyan kütyüt ami tényleg még a zsiroskenyeret lejátsza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!