Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy a régebbi...

Miért van az, hogy a régebbi autórádiókon (már digitálisokon) sokkal tisztábban lehetett fogni mindent mint a mostaniakon? Már azon gondolkodom veszek egy régi kazettást, úgyse kell mp3, cd, stb

Figyelt kérdés
A helyi adók alig akarnak jönni 20-30kilóméter után, régebbi rádióm simán fogta még..
2012. okt. 18. 18:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Manapság már a rádió nem annyira fontos, mint pár éve. Kevesebben hallgatnak menet közben rádiót, inkább megy a CD, rádugják az iPod-ot, MP3-lejátszót és zenét hallgatnak. Ez nem baj, sőt, nagyon jó, hogy végre ez is elérhető, nem kell nyekergő magnókazettákkal, súlyos, elakadó CD-tárakkal erőlködni, mégis kitart a zene egy több órás út alatt is (amire az FM-rádiók képtelenek, mert előbb-utóbb kilépsz a hatósugarukból).

Ezért aztán a modern fejegységekben nem is erőlködnek annyira a rádióvevő minőségével. Veszi az FM-et, el lehet benne tárolni pár csatornát, tud RDS-t és kész. Viszont nem csak a vevőkészüléktől függ a minőség: újabban az antennák se valami híresek. A fogyasztáscsökkentés jegyében egyre kisebbek, nem lehet már tetőre szerelt hosszú, teleszkópos botokat használni és egyre extrémebb helyekre kerülnek. Ezeknek a modern, formatervezett antennáknak pedig rosszabb a vételük, mint a régi, egyszerű daraboknak. Azzal pedig a jó minőségű fejegység sem tud csodát tenni: ha sz*rt vesz az antenna, azt fogja erősíteni és kifelé nyomni a hangszórókból.

2012. okt. 18. 19:08
 2/13 anonim ***** válasza:

Van benne valami amúgy, de szerintem nem teljesen igaz ez. Az autó amivel dolgozok abba régi kazettás van digitális, és ha jól tudom valamikor 2001-ben gyárthatták. A lényege az hogy azzal is nagyon jól tudtam fogni az adókat tényleg le a kalappal vele, egyébként amikor megkaptam a melós autómat nem volt benne rádió így beraktam az én régi rádiómat mert ott nagyon nem hallgatok zenét csak szóljon valami. A sajátomba meg kb 2 éves cd-s, mp3 as lejátszó van benne még a bátyámtól kaptam és azzal is ugyanúgy tudom fogni az adókat mert van hogy a saját autómmal megyek dolgozni főleg ha meló után hétvégén a barátnőmhöz megyek, mert arra a cégest nem nagyon foghatom be, és én azzal simán tudom fogni az összes adót ami a közelben van.

Hogy mi az alapja ennek nem tudom de én erről nem nagyon hallottam hogy az újabbak kevésbé fogják jól mint a régebbiek.

Amire még gondolok az szerintem az antenna dolog lesz inkább, mert ha régebbi az autó ott előfordul hogy az antenna csatlakozása már öreg ahhoz a rádióhoz és lehet hogy nemtudja úgymond teljes erővel kezelni magát az antennát, lehet hogy ez is benne van. De az is elképzelhető hogy az antennába van megtörve valami, és ugye a régebbi rádiókhoz még kellett az antenna az újabbakhoz elméletileg nem kötelező rákötni de persze van ere lehetőség és lehet hogy a menüjébe kell valamit beállítani hogy onnan vegye a jelet, én még ezt is eltudom képzelni hogy lehet ezzel van a baj. Én hallottam már ilyet is.

2012. okt. 18. 19:08
 3/13 A kérdező kommentje:

Antenna jó az tuti a régi rádiómmal tökéletes volt.

Ez nem igaz, hogy nem kell a rádió funkció. Sokkal kevesebb autó megy annyira messzire, hogy ne tudjon fogni adókat főleg az országosat. Világjáró kamionokba meg tegyenek olyan kütyüt ami tényleg még a zsiroskenyeret lejátsza...

2012. okt. 18. 19:39
 4/13 anonim ***** válasza:
Milyen márkájú a régi és az új rádiód? Valószínűleg itt van elásva a kutya. :)
2012. okt. 18. 22:23
 5/13 anonim ***** válasza:
Attól,hogy digitális vagy sem ,nagyon jól foghatja a rádió adásokat egy magnó az lehet régi és újabb típus!A rádióvétel a magnó belső alkatrészek minőségétől és az antenna minőségétől,és a földelésétől függ!Nem mindegy pl.hány voltos antenna van az autón(12voltos már jó)!A digitális rádiómagnó az más kategória(valamivel kevered!!!)A digitális azaz DAB-rendszert 1995-ben kezdték el Németországban fejleszteni kisebb-nagyobb sikerrel!Voltak és vannak DAB digitális rádióvételre alkalmas fejegységek,(hozzáteszem,régen megfizetetlen áron),de ez nem összekeverendő a mai DAB+ rádió sugárzással,mert a régi DAB rendszer nem kompatibilis a mai DAB plussz-al!Persze lehet egy DAB-os fejegységet ha nincs a környékeden digitális lefedettség!
2012. okt. 19. 11:55
 6/13 Napkiraly ***** válasza:
vegyél egy jó régi kazettás blaupunktot, az mindent fog és a hangzás fantasztikus
2012. okt. 20. 00:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Blaupunkt tényleg jó,de hangzásba pl:Pioneer rs,Clarion,Alpine-hoz nem lehet egy kalap alá venni!ÉG ÉS FÖLD a különbség!!!(de az áraikon is látszik)!
2012. okt. 21. 10:42
 8/13 A kérdező kommentje:
No kérem, vettem ma bolhapiacon egy kazettás blaupunktot. Hogyan kell ezt bekötni? Ha a pozitív negativot valaki tudja a többi már talán megy: [link]
2012. okt. 21. 18:30
 9/13 anonim ***** válasza:
Iso csati megvan hozzá,mert az kellene!Azon van +- és a hangszóróknak a csatlakozása!Ami az autódból kijön iso csatlakozó és a magnód iso csatiját kell összedugni nem is lehet elrontani!
2012. okt. 21. 19:55
 10/13 Napkiraly ***** válasza:

[url= [link]

[link]

ígyen.

Ha már bekötés nem tudja valaki a blaunál a Cd tár bekötését (a 8 érintkezős DINem van)?

2012. okt. 21. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!