Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Titeket mi idegesít a buszon?...

Titeket mi idegesít a buszon? Mit nem szerettek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a többi közlekedőre, vagy a vezetőre, vagy magára a buszra.

2013. márc. 17. 22:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
A bliccelőket.
2013. márc. 17. 22:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor beokádnak,meg hugyoznak az k@vára idegesit! A sofőr.
2013. márc. 17. 22:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az utasok. Amikor tömeg van, kénytelen vagyok beülni a belső ülésre, onnan meg csak kínok kínjával tudok kikecmeregi. A hangoskodókat is rühellem, de főleg azokat, akik ahelyett, hogy elfoglalnának egy helyet, minden egyes kürvä csomagjuknak lefoglalnak egy ülést. Nem vagyok agresszív gyerek, szerintem én még az életben nem ütöttem még meg senkit se, de az ilyeneket valahogy ösztönösen lefejelném a korra és nemre való tekintet legapróbb jele nélkül.

Buszokból csak azt nem szeretem, amikor a jármű álló helyzetben ráz, mint a fene (gondolom üresben), vagy amikor a csukló fülsüketítő muzsikát hallat - ez főleg a debreceni Alfákra jellemző, legalábbis én még a mindennek lehordott Credóknál se tapasztaltam ezt. Magát a motorhangot viszont szeretem hallani.

2013. márc. 17. 22:20
 4/14 anonim válasza:
100%
En azt ha reszeg budos csoves banda utazik a buszon...
2013. márc. 17. 22:36
 5/14 A kérdező kommentje:

A motor hangját én is szeretem hallgatni. :)

Nah, leírom én is a véleményemet.

A vezetőkben nem utálok semmit annyira, esetleg, hogy amikor reggel megyek iskolába, két féle sofőrünk van ilyenkor, az egyik kinyitja a hátsó ajtót. De amikor látni, hogy a másik sofőr jön, az emberek a buszmegállóban összesúgnak, hogy: "Már megint ez a f@szfej." :D

A buszokat már megtapasztaltam, van közöttük jobb, meg rosszabb is véleményem szerint.

Legjobban a Credo-t szeretem, mert széles a "folyosó" az ülések közt, és mert halk. Bár ezek a tulajdonságok típusfüggők.

Nekem nem számít, ha nem tudok leülni, sőt szeretek állni, de csak akkor ha a buszon van KÖZÉPEN egy "tér", mint például ami a mozgáskorlátozottak számára van fenntartva. Azokat a buszokat, amiken ez a tér hátul van, utálom. Mire beérek hátra, a legjobb állóhelyeket már el is foglalták.

Kedvenc állóhelyem: a lépcső. Nem tudnak összenyomni, és arra a lépcsőfokra már csak 1 ember fér el, előttem. Nekidőlök a korlátnak - igaz, nyomja egy kicsit a seggem - bedugom a fülemet és hallgatom a zenét nyugodtan. Természetesen figyelek, ha valaki le akar szállni, akkor én is leszállok, megvárom, amíg a fel- leszálló emberek megcserélődnek, aztán én meg a tömegnek a szélére állok megint.

A közlekedőkkel van a legnagyobb bajom, hiszen belőlük van a legtöbb. Nagyon kevés illedelmes ember van.

Elsősorban azt utálom, ha valahol a székek között van állóhelyem a nagy tömegben, és az éppen felszálló emberek annyira igyekeznek a busz hátuljába (ott is ugyanolyan tömeg van), nem bírom elképzelni, hogy ott mivel jobb nekik.

Egy másik dolog amikor a lépcsőn állok, és megáll a busz, vannak leszálló emberek, de nem várják meg, hogy én is leszálljak, hanem a lábamra lépnek. Nagyon bírom az ilyet.

Aztán amit a legjobban utálok az emberekben, hogy hangosan hallgatják a zenéjüket (headset nélkül), meg hangoskodnak, mondjuk ki bátran, hogy ők a cigányok... hogy rohadnának meg. A többit el lehet képzelni, hogy amikor egy cigánnyal megtömött busz közepén állok, mi is történik.

Na ez a véleményem röviden. Persze vannak jó dolgok is a buszozásban, én pedig optimista vagyok, csak kíváncsiságból raktam ki ezt a kérdést. Szeretek buszocskázni, mert megnyugtat, és tudok zenét hallgatni közben. :)

2013. márc. 17. 22:48
 6/14 anonim ***** válasza:
80%

Az nagyon idegesít, amikor a busz eleje tele van, a hátulja meg majdnem üres. Ez elég gyakran megesik csuklós buszoknál. A sofőr meg persze nem nyitja ki a hátsó ajtókat, így a szélvédőre nyomódva kell utaznom a legalsó lépcsőfokon. Na ez nagyon tud idegesíteni.

Meg még az, amikor a vénasszonyok már akkor tolakodnak az ajtóhoz, amikor még a busz az előző megállóban áll, csak az a gond, hogy nem tud hova tolakodni, mert tele van a busz. De ő már a gombot nyomja, mert le akar szállni.

Meg azt is nagyon bírom, amikor az utasok még véletlenül sem akarnak leszállni azért, hogy a másik le tudjon szállni. Utána simán visszaszálhatnának, de nem, át kell rajtuk mászni!

Az is idegesít, amikor a busz tele van, de a sofőr megy mint állat és fékez olyanokat, hogy az emberek dőlnek, mint a dominó.

Az is elég idegesítő, amikor van a buszban normális utastájékoztató rendszer, de a sofőr lusta használni, így van, hogy össze-vissza írkál ki dolgokat, vagy éppen csak a végállomást írja ki. Nekem nagyobb gondot nem okoz, mert ismerem a várost, de mi van egy olyannal, aki most jött ide először?!

Folytathatnám, de felesleges. Utóiratként azért mindenképpen oda kell írnom, hogy Miskolcról van szó, a drága és szeretett MVK zrt.-ről. Köszönöm MVK!

2013. márc. 17. 23:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A rothadó, alkoholista-szagú embereket. Főleg mikor tele van a busz.

Meg az olyan sofőröket, akiknek nem tűnik fel, hogy buszt vezetnek, nem autót és itt az emberek nagy része áll, egészen a kanyarokig.

2013. márc. 17. 23:09
 8/14 anonim ***** válasza:
Én az alacsony-padlós buszokat szeretem, mert hamarabb le tudok szállni.
2013. márc. 17. 23:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

mikor nyáron nem kapcsolja be a légkondit 40 fokba egy olyan buszon a sofőr, amin nincs nyitható ablak...

vagy mikor így tavasz elején, ősz végén kint már/még nincs hideg, 10-15 fok van, de a fűtés megy mint az állat, és van 28-30 fok a buszon...

vagy mikor felszáll egy mosdatlan, büdös ember a buszra, és melléd áll netán ül...

2013. márc. 17. 23:46
 10/14 anonim válasza:

Az álszent nyuggerek idegesítenek, és természetesen azok, akik szerint a busz hátulja máshová megy mint az eleje, így nem tolják beljebb a seggüket.Sok bamba.

Volt már alkoholos befolyásoltságú ember is a buszon, de a buszsofőr semmit nem szólt, hiába kötekedett mindenkivel.

2013. márc. 25. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!