Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem vezeti be a BKK,...

Miért nem vezeti be a BKK, hogy a megállókban csak leintésre áll meg a busz? (Természetesen leszálló utas esetén megáll a busz. )

Figyelt kérdés
Londonban, Nagy-Britanniában nagyon jól működik, hogy a megállóban várakozó kitartja kezét, ha a közeledő buszra fel akar szállni. Itthon is csodálatos lenne, meggyorsítaná a közlekedést.
2013. febr. 16. 12:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Majd gondold végig fogyatékos szempontból is, mennyire "jó" az ötlet.
2013. febr. 16. 12:28
 2/11 anonim ***** válasza:
350ft-ért még integessek is??
2013. febr. 16. 14:08
 3/11 darujev ***** válasza:

Főleg külvárosokban azért jellemző az, hogy a megállóban álló utas jelzi intéssel a közeledő busznak, hogy haladjon tovább, ha nem a neki megfelelő.

Kötelezővé tenne az integetést azért igen nehézkes lenne..

2013. febr. 16. 14:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem látom értelmét, mert nem nyernénk vele annyi időt, mint amekkora kellemetlenséget okozna az átállás. Ráadásul egy jobban sikerült bevásárlás vagy házasság okán lehet, hogy tele van a kezed szatyorral, gyerekkel. A rövidlátók, akik csak a megállóba való beérkezésekor látják a busz jelzését, szintén meg lennének lőve. Szerintem sokkal jobb a mostani rendszer: ha nem a te járatod jön, hátrébb állsz és továbbinted a buszt.
2013. febr. 16. 19:56
 5/11 anonim ***** válasza:

inkább a továbbintésre kellene bevezetni valami egységesebb rendszert :)

((egyébként nem kell mindig a fogyatékossággal dobálózni, ugyanis az utasok max 1%-ának vannak ilyen jellegű problémát. Ha a vezető kéz nélküli/tolókocsis embert lát a megállóban, nyilván nem várja el az integetést...))

2013. febr. 16. 20:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát én is mindig segíteni akartam a buszvezetők munkáját és ha nem arra a buszra vártam, akkor mindig integettem, hogy menjen csak nyugodtan.

Aztán történt egyszer, hogy nem vettem észre a mögöttem álló bácsit és integettem bőszen, mire a bácsi megszólalt, hogy ő ezzel akart volna menni.

Ez butaság, rengeteg félreértés lenne belőle, ha a felszállást is jelezni kéne. A felszállást jelezni egyértelműen azzal lehet, ha elég közel állsz a megállóban.

2013. febr. 16. 21:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Ötöske, az hogy valaki süket, vagy gyengénlátó, az nem látszik messziről.
2013. febr. 16. 22:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

És a Blaha Lujza téren egyszerre 53 ember integetne ha jönne a 173-as busz :D

A másik megoldás, a "tovább" jelzés intése persze csak akkor működik, ha az ember egyedül (vagy ha több ember 1 társaság, ami 1 helyre megy) van a megállóban, pont az olyan eset elkerülése véget, mint a fentebb leírt. Az elég kellemetlen lehetett.

2013. febr. 16. 22:56
 9/11 anonim ***** válasza:
heteske: persze, hogy nem látszik messziről, de akkor az illető nem is fog inteni... ez a megoldás a kis forgalmú külvárosi megállókban lenne jó, ahol nem állna meg fölöslegesen a busz. (nem leintés, hanem továbbintés). A Blahán a 7E nyilván mindenképp megállna..
2013. febr. 17. 10:03
 10/11 MrPifta ***** válasza:
most is hasonló megoldás van: Ha senki sem áll a megállóban, akkor továbbmegy. Ha nem a te buszod jön, hátrébblépsz
2013. febr. 17. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!