Miért nem vezeti be a BKK, hogy a megállókban csak leintésre áll meg a busz? (Természetesen leszálló utas esetén megáll a busz. )
Főleg külvárosokban azért jellemző az, hogy a megállóban álló utas jelzi intéssel a közeledő busznak, hogy haladjon tovább, ha nem a neki megfelelő.
Kötelezővé tenne az integetést azért igen nehézkes lenne..
inkább a továbbintésre kellene bevezetni valami egységesebb rendszert :)
((egyébként nem kell mindig a fogyatékossággal dobálózni, ugyanis az utasok max 1%-ának vannak ilyen jellegű problémát. Ha a vezető kéz nélküli/tolókocsis embert lát a megállóban, nyilván nem várja el az integetést...))
Hát én is mindig segíteni akartam a buszvezetők munkáját és ha nem arra a buszra vártam, akkor mindig integettem, hogy menjen csak nyugodtan.
Aztán történt egyszer, hogy nem vettem észre a mögöttem álló bácsit és integettem bőszen, mire a bácsi megszólalt, hogy ő ezzel akart volna menni.
Ez butaság, rengeteg félreértés lenne belőle, ha a felszállást is jelezni kéne. A felszállást jelezni egyértelműen azzal lehet, ha elég közel állsz a megállóban.
És a Blaha Lujza téren egyszerre 53 ember integetne ha jönne a 173-as busz :D
A másik megoldás, a "tovább" jelzés intése persze csak akkor működik, ha az ember egyedül (vagy ha több ember 1 társaság, ami 1 helyre megy) van a megállóban, pont az olyan eset elkerülése véget, mint a fentebb leírt. Az elég kellemetlen lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!