Megérdemelte a buszsofőr vagy az utas volt a bunkó?
Mai utazásom során tapasztaltam, 20 év körül srác szállt fel a buszra (Volánbusz) felmutatta a bérletét, de a sofőr mondta,hogy ez nem érvényes.A srác mondta,hogy "jó" és ment tovább aztán mondta a sofőr,hogy gyere vissza...a srác visszament, mutatta a bérletét ami a mai napon járt le (2012.12.20-ig érvényes volt a bérlete) tehát a mai napon érvényes utoljára, de a sofőr szerint nem.Aztán egy indulatos veszekedés után a srác mondta,hogy leszarja nem száll le, a sofőr meg mondta,hogy akkor addig itt állnak.A srác odaállt elé, ránézett...
Több férfi felállt az utasok közül mivel azt hitték (én is) hogy rátámad a sofőrre azonban e helyett egy hatalmas turhát köpött a sofőr arcára és obszcén szavak kíséretében leszállt és elment.
A bérletét összegyűrve a földre dobta, aztán az egyik férfi aki felállt megnézte, és mutatta a sofőrnek,hogy ez még érvényes.
Én is megnéztem és valóban érvényes volt,de a sofőr azt mondta,hogy ő ezt nem fogadja el.
A köpködést gusztustalannak tartom főleg amit a sofőr kapott az arcára, csodálom,hogy nem hányta el magát, de azzal egyetértek,hogy szemét volt.Gondolom közfeladatot ellátó személy elleni erőszak lett volna ha megüti a vezetőt, és ezért inkább a köpést választotta a trágár kifejezések mellett.
(Zárójelben: nem cigány volt a fiú)
Így van.
Gondolom ezért is lett olyan ideges, én is felhúztam volna magam ha a drágán megvásárolt bérletemet nem fogadják el mert kötekedős kedvében van a sofőr.(Bár én nem így fejeztem volna ki a dühömet)
Azért a sofőr sem egy tünemény...
Igazából valamilyen szinten megértem a srácot, sőt. A buszsofőrök néha azt képzelik, hogy valami korlátlan hatalommal rendelkező, minimum félisteni lények, és ha kötekedős hangulatban vannak, jaj annak, aki nem szimpi. Én is ideges lettem volna a fiú helyében, de azért a köpködés elég rossz módszer volt. Mondjuk lehet, ha engem pécézne ki így egy sofőr, én sem tudnék higgadtan, hideg fejjel érvelni.
Sajnos volánbusz bérletem az életben még nem volt, de mind a budapesti mind a Hév bérletemen ez áll:
"Tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától a következő hónap kezdőnappal megegyező napon 02 óráig..."
Gyakorlatilag mind a köpködős, mind a sofőr analfabéta volt valószínűleg, nem lepne meg, ha mégse, kérem egy volánbuszozó javítson ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!