Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Egy vezérlőkocsi (pl Bybdtee,...

Egy vezérlőkocsi (pl Bybdtee, bdbt) bármilyen mozdonnyal képes menni?

Figyelt kérdés

#vonat #bybdtee
2013. febr. 14. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A vezérlőkocsi csak olyan mozdonnyal tud menni, amin van távvezérlés, mégpedig ugyanolyan, mint amilyennel a vezérlőkocsi dolgozik. Vagyis a régi, "kocka" BDt-k csak Csörgővel vagy Szilivel, a 400-as BDt-k csak Papagájjal, a halberstadti vezérlők pedig csak Papagájjal vagy TRAXX-szal tudnak együttműködni. Pontosabban csak tudnának, ha a Papagájokon üzemszerűen működne a ZWS, bár újabban megint vannak erre próbálkozások.
2013. febr. 14. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Na, elírtam. A halberstadti vezérlőhöz nem Papagáj kell, az a 400-as BDt-hez való. A habli vezérlőhöz Cirmos (V43 3000) vagy TRAXX kellene, de üzemszerűen egyelőre egyikkel sem működik a ZWS távvezérlés.
2013. febr. 14. 21:10
 3/5 anonim ***** válasza:

A "kocskának" titulált BDt és BDbt vezérlők sem tudnak mind szilivel és csörgővel. A 100-as sorozat Csörgővel a 300-as sorozat Szilivel működik együtt.

A kérdést megelőzve. a 200-as sorozat gőzösökhöz volt, indirekt vezérléssel. (Gyakorlatilag a vezérlőn csak fékezésre és megfigyelésre volt mozdonyvezető.

2013. febr. 14. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is rémlett, hogy a két sorozat más-más mozdonyhoz volt jó, de nem emlékeztem, hogy melyikhez való a 100-as és melyikhez a 300-as. Megkeresni meg nem volt kedvem.
2013. febr. 14. 21:15
 5/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat . :)
2013. febr. 15. 09:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!