Miert nem megy 80 km/h-nal gyorsabban egyik Volan tarsasag se az autopalyan?
Európában sehol, senki nem megy kamionnal 80 - nal, csak az üzemanyag szállítók. 85 - 90 körül megyünk, általában ezt nem feszegetik a rendőrök. Emeljük már fel 90 - re. Itt nem működik az az érv, hogy akkor még gyorsabban mennének. A kamionok 89 - 90 -re le van korlátozva, nem tudunk gyorsabban menni, ha akarunk sem. Legyen 90. Egyébként Európában Magyarország mellett csak Szlovákiában van általános előzési tilalom, de ott érvényben van az autópályás minimális 80 km/h - ás sebesség! Tehát legkevesebb 80 - nal kell menni, s természetesen a 90 - ért sem kötekednek. A németek átlagosan 30 kilométerenként feloldják az előzési tilalmat, azért, hogy le lehessen hagyni a lassabbakat.
Azt senki nem gondolja komolyan, hogy pl. a Magyar Posta 70 - nel egerésző autóját kísérgetem órákig, úgy megelőzöm, mint a huzat.
És még valami: én is vezetek személyautót, bejártam Európát turistaként is. Engem nem zavar ha előznek a kamionok. Feltartanak? Utána megyek egy darabig 180 - at, s behozom a lemaradást. Persze KRESZ - hívőknek ez szentségtörés. Más elfehéredett ujjakkal a szabályokat imamalomként mormolni, s más közlekedni.
10-es te nagyon sötét vagy!
Most már egyre több társaságnak vannak új/újabb évjáratú távolsági buszaik, azok simán mehetnének 100-at autópályán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!