Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Régi diákkal utazhatok vonaton?

Régi diákkal utazhatok vonaton?

Figyelt kérdés

17 vagyok.

Van egy régi diàkom 2005-ös benne a matrica.

Megvehetem így a félàrut?

Ha nàlam lesz a személyim is?

2013. febr. 1. 19:34
1 2
 1/18 anonim válasza:
74%
Nem. Már lejárt. Nincs új matricád? Suliba jársz még nem?
2013. febr. 1. 19:36
 2/18 anonim ***** válasza:
71%
Nem.Szigorúan szoktak ott ellenőrizni.Ritka az a kalauz,aki nem kéri a diákot,hogy megnézze a matricát.Buszon nem szoktak vele foglalkozni,de vonaton annál jobban.
 3/18 anonim válasza:
59%
Nem, mert ellenőrzik, hogy van-e erre a félévre/tanévre érvényes matricád. De 17 évesen miért akarsz egy 8 éves diákkal utazni? Gondolom most is diák vagy.
 4/18 anonim ***** válasza:
Adni adni fognak mert nem kérik jegyvásárláskor, de ha az ellenőr elkap akkor megbüntet. Ez a blicelésel egyenértékű.
2013. febr. 1. 19:37
 5/18 Andizsuzsi ***** válasza:
Mivel te 18 éves korodig vagy tanköteles, elméletileg utazhatsz. De legjobb, ha jegyvásárláskor megkérdezed.
2013. febr. 1. 19:38
 6/18 A kérdező kommentje:

mert nincs új.....

hogyne lennék diàk..

2013. febr. 1. 19:38
 7/18 anonim válasza:
Nem tudom most milyen jogszabályok vonatkoznak a matricára, mert már 21 vagyok, 3 év sok idő. De mikor kezdtem a 12. osztályt, akkor azok akik szept. 1.-je előtt töltötték be a 18. életévüket, azok kaptak matricát, akik szeptember 1.-je után, azok nem. Így én sem kaptam matricát és erről tudtak az ellenőrök is a buszon, ellenőrizték a születési dátumot, annak akinek nem volt matricája. Mivel kijártam már a sulit, nem tudom megmaradt-e, hogy csak az kap matricát, aki betöltötte a 18-at és még középsulis.
2013. febr. 1. 19:42
 8/18 anonim ***** válasza:

Utolsó nyert hangszórót, a diákigazolvány a tanköteles kor betöltésének tanévét követő okt 31-ig érvényes matrica nélkül.

Tehát például ha 2012 szept 1.-én kezdődik a tanév, és valaki 2012 szept 1.-én lesz 18 éves akkor neki 2013 okt 31-ig érvényes matrica nélkül is.

De ha valaki 2012 aug 31.-én lett 18 annak már kell matrica.

2013. febr. 1. 20:35
 9/18 anonim ***** válasza:
De 2005-ös matricát akkor sem fogadnak el.
2013. febr. 2. 10:18
 10/18 anonim ***** válasza:

Látom nem sikerült megértened:

Mivel matrica nélkül érvényes neki, marha mindegy, hogy milyen a legutolsó matrica rajta.

Kezdetekben volt egyes iskolákban keveredés, volt ahol nem tudták ezt az egyszerű szabályt értelmezni, és biztos ami biztos adtak matricát, feleslegesen. Valószínűleg azóta megértették, nem is adnak rá, ezért 2005-ös az utolsó rajta.

2013. febr. 2. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!