Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan utazhatok kutyával...

Hogyan utazhatok kutyával vonaton?

Figyelt kérdés
Van egy szibériai husky kutyám, novemberben töltötte az egy évet, most decemberben elutazunk párommal a rokonokhoz de vinni szeretnénk a kutyust is. Azt tudom hogy szájkosár kell. De mennyibe kerül a jegy, és mit kell vinnem még? Elég messzire utazunk, és nem szeretném ha leszállítanának minket! A válaszokat előre is köszönöm.

2012. dec. 2. 19:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
37%

Az internet előtt ülve komolyan nem tudtad ezt kikeresni egyedül?

[link]

2012. dec. 2. 19:59
 2/17 San95 válasza:
Jegyet kell venni neki (ott ahol magatoknak nem tudom mennyi) szájkosár és póráz esetleg oltási könyv kell de utóbbi nem biztos. Ha messzire utaztok vigyél neki vizet. Szerintem más nem kell.
2012. dec. 2. 20:00
 3/17 anonim ***** válasza:
32%
Oltási ha a vonatra nem is kell, de azon kívül a közterületekre biztosan, szóval ez eleve nem kérdés, ahogy a póráz-szájkosár sem, a jegyárak meg fent vannak a neten.
2012. dec. 2. 20:01
 4/17 A kérdező kommentje:
A kérdést azért tettem fel hogy normálisan válaszoljon valaki, és nem azért hogy kretén módon próbáljon oltani! Utána néztem de minden félét irnak, gondoltam itt valaki majd jobban tudja aki már utazott nagytestű kutyával. Szájkosár meg póráz azt tudom hogy kell, csak pénzileg hogy készüljek rá, és oltási könyv kell-e meg melyik részlegen utazhatok vele?
2012. dec. 2. 20:17
 5/17 anonim ***** válasza:
32%
Felmész elvira.hu-ra, beütöd, honnan hová mennél, és a jegytípusnál kiválasztod, hogy "élőállat viteldíj", annyi lesz a jegy.
2012. dec. 2. 20:20
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

"Korlátozás

3./ Nem vihető be élő állat

- 1. osztályú kocsiba,

- étkezőkocsiba,

- a pót- és helyjegyköteles, a helyjegyköteles vonatba és kocsiba."

Ezen kívül oda ülsz, ahova akarsz.

Még mit guglizzak ki neked?

2012. dec. 2. 20:20
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszi a normális választ! Igazából 6 átszállásom lesz, és nem nagyon szeretném hogy mondjuk a 4.-nél le szállitasanak. Reggel indulok, és majd csak este érkezek meg!
2012. dec. 2. 20:29
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem fognak leszállítani, ha 2. osztályon viszed, van póráz és szájkosár és nem piszkít oda és nem zavarja a viselkedésével a többi utast. IC-n nem lehet szállítani.
2012. dec. 3. 00:03
 9/17 anonim ***** válasza:
Akumi, majdnem jó, az "oda ülsz ahova akarsz" rész nem stimmel. Kutyát 20 kg felett csak a peronon lehet szállítani, be nem mehet vele a kocsiba (és fajtából ítélve gondolom több, mint 20 kg). Ha kevesebb lenne, akkor bemehet, de ha fülkés megoldás vna a kocsin, akkor fülkébe csak a többi ott ülő utas beleegyezésével mehet be.
2012. dec. 3. 08:04
 10/17 anonim ***** válasza:
Jajó, én múltkor a 26 kilóst vittem be, és senki nem szólt érte. Mondjuk az is igaz, hogy begömbölyödött az ülés alá, úgy kezdte keresni a kaller, hogy hol van az az élő állat, aminek a jegyét kezeli :)
2012. dec. 3. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!