Villamos-szakértők! A villamosoknál mi határozza meg, hogy mikor kell állítani a váltón?
na lehet, hogy nem egyértelmű a kérdés, úgyhogy leírom a konkrét szituációt :D szóval az van, hogy megy Káposztásmegyer felé a 14-es, viszont Rákospalota felé is a 12-es. és a vasútállomás megálló után, ahol a két villamos vonala szétválik, a 14-es vezetője "random" (én esküszöm, semmi szabályszerűséget nem vettem észre benne) megáll, kinyitja az első ajtót, leszáll azzal a pájszerral (:D) és megböködi a váltót, aztán megyünk tovább.
most mondanám, hogy azért, mert közvetlen előttünk ment el a 12-es. de ez sem így van, mert mondom, ez a váltóállítgatás teljesen független attól, hogy elment-e előttünk a másik vagy sem. de akkor miért?
kérlek titeket, valaki fejtse meg nekem ezt a titkot, már lassan 2 éve töröm az agyam rajta, és még mindig nem sikerült rájönnöm :D a normális válaszokat köszönöm!
első: nem szokott mindig kiszállni a vezető, kb 10 esetből 1X
és akkor is csak azért, mert nem jól áll a váltó
A villamosvezető egyrészt a váltójelző állásából (két fehér fényű, általában egymáshoz képest 90 fokban elforgatott V betű, köztük sárga fénnyel), másrészt szabad szemmel a sínek állásából látja, hogy kell-e váltót állítania.
Ha kell, akkor elektromosan tudja állítani a Szilágyi utcai váltót, de ez néha elromlik és csak kézzel tudja átdobni a vasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!