A dugattyú gyűrű méretét a dugattyú átlója határozza meg?
Igen, de inkább átmérőnek mondanám, átlója a szögletes idomoknak van.
Olyan mérető gyűrű kell, amit ha beteszel a hengerbe, úgy 2-3 tized hiányzik hidegen a teljes záráshoz.
Azért ne felejtsd, hogy van vastagságuk is, motoronként különböző lehet..
100 köbcentin motorba nem nagyon férne el a 100 mm-es dugattyú. :)
Hengerfúrat átmérőt kell mérni, de ne egy mérőszalaggal próbáld. 1-1 túlméret (felújítás) + 0,2-0,25 mm-t szokott jelenteni,
Az első hozzászólón jót röhögtem :)
Köszike.
ha tizedek lennének akkor kereszbe áll jóformán a dugó, de az biztos, hogy nem fog süritteni, tehát el se fog indulni hidegen :)
Átmérője, és sugara is van a kör keresztmetszetű tárgyaknak!! :)
Egy kib....aszott zseni... :)
ezért imádok itt nézelődni! :)
Olvasol és értelmezed is?
"Olyan mérető gyűrű kell, amit ha beteszel a hengerbe, úgy 2-3 tized hiányzik hidegen a teljes záráshoz."
A 2-3 tized nem a dugattyú átmérője és nem is gyűrűé!
Gyűrűhézagról van szó, ráadásul hidegen!
Igen én meg gépgyártás teknologus vagyok, és láttam már pár motort szétszedve, ha tizedek vannak, és igen okoska tudom, hogy a gyürű hézag, akkor ott nem lesz sürittés, mert a benzin elmegy mellette, hidegen. tehát ha nincs sürittés, akkor nem indul, így aztán egyből tüzet kell rakni a motor alatt, majd miután felhevült 100 fokra lehet indittani ugye??
Hát persze ez a normál üzem, hogy ez nem jutott eszembe én hülye, pedig mennyi motort össze raktam már, ezek szerint rosszul, mert mind indult hidegen tűzgyujtás nélkül.
Jó..
Szeretnék okosodni és megtudni, hogy mennyinek kell lenni a hengerbe betett gyűrű hézagának, természetesen hidegen, mert mérni csak azt lehet? Várom köszönettel válaszod, üdv:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!