A dugattyú gyűrű méretét a dugattyú átlója határozza meg?

Tisztelt "Igen én meg gépgyártás teknologus".
Nem feltétlenül dicsekednék helyében végzettségemmel, ha olyat állít, ami ellentmond sok-sok leírásnak.
Kérem tekintse meg ezt a képet:
Részlet a Lada Szamara (motorja Porsche tervezés) szerelési gépkönyvéből. 1991 kiadás, 36. oldal.
Ez ellentmond annak, amit Ön állít. És ha tényleg a leírás szerint rakták össze, nem tudom hogyan tudott régi autóm 10 éven át hidegen, melegen is gond nélkül indulni.
És megjegyzem csodák nincsenek, minden hasonló kategóriájú motorra nagyjából hasonló értékek vannak megadva, illetve előírva, legyen az keleti vagy nyugati.

Hát te csuda okos vagy!!
Az nem a henger fala és a gyűrű között mérendő!!

"Az nem a henger fala és a gyűrű között mérendő!!"
Állítottam én egy pillanatig is ilyet?
Lehet rosszul emlékszem, de a válaszaim közül egyik sem tartalmaz ilyen állítást.
Megnézted a rajzot, amit linkeltem?
Annál egyértelműbben már nem lehet meghatározni, hogy miről is beszélek, beszélünk és kérdezett a kérdező.
Henger és gyűrű közötti hézagról egyébként sem beszélhetünk, mert a gyűrű rugalmas volta miatt tulajdonképpen hézagmentesen felfekszik ( bejáratás után mindenképpen) a henger falára.
Gyűrűhézagról, akárhány autószerelőt kérdezel egyiknek sem jut más eszébe, mint ami a rajzon látható és 0,2-0,4mm közötti érték beszereléskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!