Hogyan jutok el Egerben a vasútállomásról a Várhoz, vagyis pontosabban az Eszterházy Károly Főiskola C épületéhez ( Leányka út 4 szám)?
Huh, én javarészt gyalog jártam fel a Leányka utcába, ha rossz idő volt akkor taxival.
Mi erre jártunk:
Ha erre mész ne lepődj meg, a Rókus utca az egy 50 centi széles betonlépcső a sínek mellett :)
Mivel Eger nem éppen sakktábla-utcahálózattal rendelkezik, szerintem nyomtass vagy rajzolj magadnak térképet.
A vasútállomástól indulj egyenesen a Vasút utcán ki a főútig. Fordulj jobbra a Deák Ferenc utcára. Menj jobbra a Hadnagy utcán, majd az Eger-patak után balra a Csákány utcán ill. folytatásán, a Kötő utcán. Fordulj balra a Kertész utcára, majd a körforgalom után menj tovább enyhén jobbra, a Mekcsey utcán. A vasúton átkelve kijutsz egy nagyobb kereszteződéshez, itt kezdődik jobbra a Leányka utca. Ez eltévedés nélkük 30 perces séta. Busz az állomás felől nem megy arra, csak a belváros felől.
Ha épp akkora mázlid van, hogy megy vonat Egerböl Szilvásváradra, menj egy megállót Egervárig, onnan jóval közelebb van.
"Nem értem miért nem lehetett az épületeket egy helyre építeni, mint más helyen, a legtöbb egyetemen és a főiskolán."
Azért nincs egy helyen, mert a líceum vagy 250 évvel korábban épült. Közben beépítették a várost... a B épület az közel van a líceumhoz, csak a TTK-t húzták fel a dombra.
Szerintem el van bonyolítva a google maps-el.
A vasútállomásról hátul mész ki, vagyis az állomásépület a hátad mögött legyen. Egy nagy nyitott vaskapu lesz az. Utána addig mégy ebbe az irányba, amíg meg nem látod a patakot. Ha megvan a patak, akkor követed folyásiránnyal szembe. Addig mész a patak mellett, amíg egy egyirányú utca nem keresztezi. Itt jobbra fordulsz, azaz felfelé, és addig mész, amíg nem látod a várat. Ott a macskaköves részen elindulsz felfelé, és az IMOLA udvarház mellett a jobboldalon lesz egy lépcsősoros aluljáró, azon végigmész, és utána ha kijöttél, akkor elindulsz a várral a hátad mögött, amíg el nem éred a C épületet. itt már csak mész előre.
De itt van maps-en is, két részletben, mert nem ismeri az aluljárót.
Az aluljáróig:
Utána:
Semmi bonyolult nincs benne, gyakorlatilag az út jó részén a patakot követed, az aluljáró után meg csak menni kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!