Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem vagyok jogosult a diákkedv...

Nem vagyok jogosult a diákkedvezményre? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

A következő történt nemrég:

Vonattal utaztam, diákjegyet vettem ami ugye fele áron van. Jött a kalauz és kérte a diákigazolványt. Nekem csak fénymásolatom van diákigazolványból és azt mutattam meg. Erre iszonyú bunkón kezdett velem viselkedni...Megkérdezte mért nincs rendes diákom. Elmondtam, hogy azért nincs mert iskolát váltok(most leszek 15) és az előző sulim év végén elvette a diákomat az új suliból meg csak szeptember elején kapok igazolványt. Még dühösebb lett. Közölte, hogy neki a diákigazolvány hátulját kell néznie és hogy merek én így utazni stb... Mondta, hogy hétezervalamennyit kéne fizettetnie velem, jogtalan vasúthasználatért de ugye nálam nem volt kézpénzben annyi, diák vagyok az istenért....Erre elvonult, hogy ezt letelefonálja én meg elsírtam magam mikor elment, olyan dolgokat mondott és olyan hangon...pedig nagyon nem vagyok az a sírós típus... De nem jött többet vissza...Viszont a nyár további részében szeretném elkerülni a hasonló incidenseket... Mit tehetek? Mindenképp kell még vonattal utaznom...:S

2009. aug. 16. 23:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, ne hagyd magad, és kérd ki magadnak! Az is csak egy ember, mégha bunkó is
2009. aug. 16. 23:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
18 éves korodig tanköteles vagy, személyin felmutatod neki azt a részt, és el kell fogadnia.:)
2009. aug. 16. 23:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer buszon jártam hasonlóan. Amikor 50km-re levő városból kellett hazajönnöm, de pénz csak egy 500as volt nálam, diák meg nem. (csak személyi és lakcím, mert épp városi vezetés vizsgáról jöttem) A diák jegy 450Ft, a felnőtt 900. Életembe először kérte el a sofőr a diákot. Hiába győzködtem, hogy csak 16 voltam, és 18 éves korig vagyok tanköteles, mutattam a személyim, de kifizetette a teljeset, amire úgy kellett kölcsönkérnem egy utastól, akit látásból ismertem. Elég ciki volt, dehát vannak bunkó sofőrök, és kallerok is. Amúgy hogy a kérdésedre válaszoljak: Szerintem ha bemész az új sulidba, akkor szerintem adnak ki iskolalátogatásit. Igaz.. Azt is csak jóindulatból fogadják el.
2009. aug. 17. 01:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
abbamn igaza volt h neki a diákigazolvány hátulját kell néznie. a legjobb lenne ha mind2 oldalról lenne egy fénymásolatod
2009. aug. 17. 02:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
ha már átvettek az új iskolába akkor besétálsz és kérsz egy iskola látogatási igazolást. Ja és egyébként nem elég a személyi hiába vagy tanköteles, azt is hiheti, hogy levelezőn /esti/ suliba vagy és ott nem jár az 50%..
2009. aug. 17. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!