Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 90%-os diákbérlet kedvezményre...

90%-os diákbérlet kedvezményre jogosult vagyok?

Figyelt kérdés
Egyáltalán valóban létezik ilyen? Mert többektől hallottam, és állítólag csak az iskola(egyetem) és a lakhely közötti távra jár. Az érdekelne, hogy szükségem van-e valamiféle igazolásra ahhoz hogy jogosult legyek rá, vagy elég egy felsőoktatási diákigazolvány az adott karról érvényes matricával. Illetve hogy egy ilyen bérletet a pénztárnál hogy kérjek? 90%-os bérlet? vagy 90%-os tanulóbérlet? Mert alapesetben 50%-osat kapok/kaptam eddig.
2010. szept. 21. 08:16
 1/4 A kérdező kommentje:
A MÁV honlapján bogarásztam, és ha jól értem középsulis diákot is elfogadnak? ráadásul ha jól olvasom valami igazolást is kell kérni, meg formanyomtatványt. ezekről tudna valaki valami bővebbet mondani? :-)
2010. szept. 21. 08:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Az igazolást gondolom, a tanulmányin kell kérned, mondd, hogy máv bérlethez lesz, biztos tudni fogják.

A formanyomtatványt szerintem odaírták, honnan lehet megkapni, az is lehet, hogy onnan az oldalról tudod letölteni, nem?

2010. szept. 21. 08:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Kérelem tanulók hazautazási kedvezményének igénybevételéhez

címen találtam náluk egy dokumentumot, lehet hogy ez kell nekik, köszi az infót, be fogok menni akkor a TO-ra, meg azért írok egy email-t a mávnak is, hátha további infókkal is szolgálnak.

2010. szept. 21. 08:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem kell semmilyen igazolás.

Vagyis mondom a lehetőségeket.

Alapesetben minden nappali tagozatos hallgató jogosult 90%-os diákbérlet vásárlására az iskola és a lakóhely között. Ehhez elég az érvényes diákigazolvány az azon szereplő iskola és a lakóhely között lehet 90%-os bérletet venned. Nem kell hozzá semmilyen igazolás.

Az a kérvény nyomtatvány amit írtál, akkor kellene, ha netán az egyetem szakmai gyakorlatra küldene, vagy épp kollégiumba kölröznél, amit nem tudsz lakcímednek bejelenteni. Akkor is jogosult lennél a kedvezményre, csak kell mellé az a nyomtatvány, neked ez nem kell.

Simán besétálsz a pénztárba, és az egyetem és a lakhelyed közé kérsz bérletet. Persze csak akkor ha az egyetem és a lakóhely rajta van a diákodon.

A TO-tól nem kell semmilyen papír ehhez.

Üdv, egy MÁV-os :-)

2010. szept. 21. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!