Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 90% os menetdíjkedvezményre...

90% os menetdíjkedvezményre ki jogosult?

Figyelt kérdés

Asthmás vagyok, eléggé súlyosan. Erre járna?

jelenleg 50% os diákjeggyel járok ,de az is heti 2000 ft...:S

Ha lehetne, akkor milyen orvosi papírok, stb kellene hozzá?

Mert gondolom akkor az arról szóló papírt is magamnál kéne hordani, hogy tartósan beteg vagyok, mint most a diákot, hogy jogosult vagyok a kedvezmény igénybevételére.

Sokba van a fősuli, amin lehet spórólni szeretnék...

2011. márc. 18. 22:13
 1/9 Vadmeggy ***** válasza:
Igen erre jár a 90%os kedvezmény. De remélem nem sokáig, ugyanis elég sok ismerősöm visszaél vele...
2011. márc. 18. 23:38
 2/9 anonim válasza:
Ez jó kérdés. Én is ezzel közlekedem, én ún. Nyugdíjas szelvénnyel, amit édesanyám és én is megkapunk, de ez korlátozott számú (ha jól emlékszem 14 db 50%-os, és ha ebből kettőt pecsételtetek le akkor az ér 90%-ot, és még van 2 db 90%-os rajta). Hogy pontosan mi alapján kapjuk azt nem tudom, de talán csonka család, és anyagi helyzet volt a szempont.
2011. márc. 18. 23:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Fogyatékosok és tartósan betegek városi tömegközlekedésben ingen utazhatnak, városok között pedig 90százalékosan. Ha jól tudom, az emelt családi pótlék mellé jár, és néhány évenkénti felülvizsgálathoz kötött. Az asztma tartós betegségnek számít, tehát érdemes lenne rákérdezned, sztem neked jár.
2011. márc. 18. 23:45
 4/9 anonim ***** válasza:

"jelenleg 50% os diákjeggyel járok ,de az is heti 2000 ft...:S"

Hova jársz? Iskolába? Akkor miért nem veszel diákbérletet? Sokkal olcsóbbra jönnél ki, mert arra alapból 90%-os kedvezmény jár, ha az iskolád és a lakóhelyed között veszed igénybe.

2011. márc. 19. 13:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Ez a diákjegy már....:S

Koleszos vagyok ott ahol a suli van, van helyi diákbérlet, az is havi 2ezer ft.

Rákérdezni, oké, de hol kéne ezt? a forgalmi irodába a buszpályaudvaron? vagy hol kéne utánanézni ennek?

Családi pótlékot sajna már semmilyet se kapok, mert mivel főiskolás lettem ezért nem jár...:S

2011. márc. 20. 11:34
 6/9 anonim ***** válasza:

De jár, van saját jovú családi pótlék is. Az egyik ismerősöm is kap, pedig már egyetemista.

Szerintem az önkormányzatnál, vagy a háziorvosodnál is érdeklődhetsz. A forgalmi irodában legfeljebb csak azt tudják, hogy milyen utazásra jogosít, de azt nem, hogy kinek jár a kártya.

2011. márc. 20. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:
bocs, saját joGú
2011. márc. 20. 14:20
 8/9 anonim válasza:

Emelt összegű családi pótlék jár, és a magyar államkincstártól lehet igényelni kedvezményes utazásra jogosító kártyát, amivel tényleg 90%-os jeggyel utazhatsz, és helyi járatokon ingyen.

[link]

2011. ápr. 14. 20:00
 9/9 A kérdező kommentje:

voltam dokinál felülvizsgálaton tüdőgondozóba.

Háziorvosnak visszavittem az eredmény, és azt mondta nem jár, mert eddig nem kaptam emelt családi pótlékot, és hogy valami szakorvosi vizsgálat kéne majd nekem...:S

ill hogy csak rokkantnyugdíjasoknak jár ez...de ezt én meg nemvagyok hajlandó elhinni, hiszen az aszthma tartós betegség.

most merre menjek tovább szerintetek?

2011. ápr. 19. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!