Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit lehet tenni a buszon az...

Mit lehet tenni a buszon az öregek ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem rosszból mondom, előre mondom TISZTELET A KIVÉTELNEK!

A Buszra szoktak olyan öregek felszállni, akik teljesen azt hiszik, hogy övék a busz! Kövötelik az ülőhelyet, mert "fáradtak" de a busz után tudnak szaladni, meg a piacon órákat állni, ha meg valaki nem adja át a helyet, mert nem szépen kérte, akkor meg fel vannak háborodva.. Én is, meg minden fiatal is kifizette a jegyet,bérletet. Felháborító. Tudom, fiatalok közt is vannak szemetek, de öregek közt is akad bőven. Múltok a fejemet leordította, mertz nagyon fent fogtam a korlátot...

2012. nov. 4. 13:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
9%
Annyit tehetsz, hogy átadod a helyed mielőtt "követelik". Megelőzöd. Nem fogsz összeesni, ha állnod kell. Ha leordítanak, akkor udvariasan kell visszavágni. Nem értem, miért gond, ha átadod a helyed? Sokszor előfordul, hogy a tőlem fiatalabb, aki 10-15 percet utazik csak, nem adja át egy idős néninek/bácsinak a helyét. Én sokkal tovább utazom, de nem esik nehezemre felállni.
2012. nov. 4. 13:51
 2/17 anonim válasza:
4%
na ja. a "mai" fiataloknak nehezére esik a tisztelet megadása. ha látnád, hogy jön egy néni vagy egy bácsi át kellene adni a helyet szo nélkül, talán nem? tisztelni KELL, mert idösebb, ha bunko, ha nem. istenem... ez a mai neveltetés.. röhej. én 28vagyok, de nevetséges már ez a világ!
2012. nov. 4. 13:55
 3/17 anonim ***** válasza:
92%

Én öregedő (50), de sajnos még teljes árú jegyet fizető vagyok, és engem meg az akaszt ki, hogy alig lehet felférni a buszra a sok ingyen utazó, és a legjobb helyekre fürgén lecsapó öregtől. És tényleg pimaszak, az a minimum, hogy a távolsági buszra felszállásnál be se állnak be a sorba, hanem befurakodnak elém. Ezt egyébként gyakran tapasztalom más sorban állásoknál is. Nem arról van szó, hogy ha látom, hogy nem bír ott állni, akkor nem engedem fel, vagy nem adom át a helyet, de ezt ne követelje már meg akkor is, ha semmi baja nincs.

Én megszüntetném ezt az ingyenes utazást. Szórakozásból ne utazzon senki, mert az nagyon drága, csak nem neki, hanem nekem. Meg látom, hogy nem is ellenőrzik, aki már egy kicsit őszesebb vagy nehezebben mozog, mindenki jegy nélkül száll fel, holott a fele nincs is 65 év feletti.

2012. nov. 4. 14:38
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

"Nem értem, miért gond, ha átadod a helyed? "

Mert egy fiatal is lehet fáradt, és lehet rosszul. Egyszer 40 fokos láttal elmásztam vérvételre, mert elküldött az orvos, hogy csináltassak vérképet. Hazafelé szabályosan támolyogtam, és leültem a trolin. Egy ugyanilyen troll öreglány akiről a kérdező is ír, nekiállt hepciáskodni, hogy adjam át a helyem mert ő IDŐS. Nyilván nem látszott rajtam, hogy -10 fok ellenére is lever a víz és majd' elájulok. Mondtam neki, hogy szívesen felállok, de akkor a maga ölébe fogok ájulni és ne lepődjön meg nagyon. Persze én voltam a bunkó fiatal. Igaz a troli után futnia volt energiája.

"egy néni vagy egy bácsi át kellene adni a helyet szo nélkül, talán nem? tisztelni KELL, mert idösebb, ha bunko, ha nem."

Nem.

Tudod, van az a mondás: a kor nem érdem, hanem állapot. Senkinek nem érdeme az hogy megöregedett, előbb-utóbb mindenki meg fog öregedni. A tiszteletet ki kell vívni és nem azzal, hogy sikeresen megöregedett. Az a baj, hogy az öregek igen nagy százaléka éppoly tuskó mint ahogy a fiatalok jórésze is. Az öregek is követelik maguknak a helyet, mert neki JÁR. Nem. 2 dolog jár: a nyugdíj és a pofája. Amúgy semmi.

Mindettől függetlenül én ha nagyritkán leülök, örömmel átadom a helyem a rászorulóknak, vagy annak aki kéri... De akinek van enegriája 100-on síkfutás csúcsot megdönteni 2 cekkerrel akkor van energiája állnia is. Meglepő, de egy életerős fiatal is lehet fáradt 12 óra éjszakázás után, úgy, hogy az oda-vissza utazása még 2-2 óra...

"Én öregedő (50), de sajnos még teljes árú jegyet fizető vagyok, és engem meg az akaszt ki, hogy alig lehet felférni a buszra a sok ingyen utazó, és a legjobb helyekre fürgén lecsapó öregtől."

Így van!

". Ezt egyébként gyakran tapasztalom más sorban állásoknál is. "

Igen. Piacon is: Állunk sorban vagy 15-etn mindenkinél 1-1 zöldség, de a mami már furakszik előre jó angosan "jajj kedves nekem csak ez a 2 alma és 2 hagyma van, a papa már vár". Csezdmeg a többi sorbanálló kezében sem volt több. Őket is várja haza valaki nem unalmukban állnak ott.

Ez az amire írtam fent, hogy ez nem tisztelet, már visszaélnek azzal, hogy öregek...

"Én megszüntetném ezt az ingyenes utazást. Szórakozásból ne utazzon senki, mert az nagyon drága, csak nem neki, hanem nekem. Meg látom, hogy nem is ellenőrzik, aki már egy kicsit őszesebb vagy nehezebben mozog, mindenki jegy nélkül száll fel, holott a fele nincs is 65 év feletti."

Vasútnál dolgozom, az utóbbi időben sűrűn jártam ellenőrizni vonalra. A kalauzaink is azt megélik, és én is azt tapasztaltam, hogy felháborodnak azon, ha elkéred a személyit. És sok oda sem adja. Mert a jogaival mindegyik tisztában van, csak a kötelességeit felejtik el.

Rendőrt meg nem hívhatsz minden idősebb személyijét fel nem mutató utashoz mert megkéseted a vonatodat...

Valóban ahogy írtad az lenne a minimum, hogy megszűntessék az ingyen utazgatást. Minimum 50%-ot fizessen mindenki. És akkor megszűnne az, hogy 4 egymást követő vonaton találkozok ugyanazzal az "ingyenes" utassal, mert eljár vonatozgatni, addig sem üldögél otthon...

2012. nov. 4. 14:51
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Erre a megoldás tényleg az hogy segítsük a másikat, és adjuk át a helyet magunktól. Én mindig ezt szoktam, van aki leül, és kész, van aki meg meg is köszöni, még leszállásnál is elköszön, és jól indul a napunk.

Ami engem zavar, mikor maga mellé pakolja a kis motyóját, és máris 2 helyet foglal el, de ez nem csak öregre BÁRKIRE vonatkozik. A sorban állás szintén olyan dolog, amit még megértek akkor ha 5 férőhelyre van 30 utas, de mikor mindenkinek előrefoglalt jegye van, akkor nem édes mindegy hogy elsőnek vagy utolsónak száll fel?.

Én konkrétan azt nem szeretem, mikor szidják az aktuális tömegközlekedési eszközt. Pl, villamos baleset miatt nem járt, jött pótlóbusz, és persze senki nem vár 2 percet a másikra hanem fel kell szállni az első buszra.

Meg elhelyezkedik öreg, fiatal az ajtóban, és ő elégedetlenkedik hogy nincs hely.

Mondjuk én speciel jókat tudok szórakozni a tömegközlekedés közbeni spontán műsorokon, de sztem egyszerűen nincs meg a megfelelő "tömegközlekedési kultúránk".

2012. nov. 4. 16:57
 6/17 A kérdező kommentje:
Mondtam, hogy tisztelet a kivételnek 19 vagyok. Viszont az öregek 60%-a normális, a többi ilyen.
2012. nov. 4. 21:32
 7/17 A kérdező kommentje:
Hát igen, az öregek többsége visszaél a "tisztelettel"
2012. nov. 4. 22:26
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan meg lehet kövezni,de nem minden idõsnek adom át a helyet.(igaz,ez részben hangulatfüggõ) Ha látom,hogy nehezen mozog akkor egybõl állok fel,de annak,amelyiknek az arcán ott a kiló máz vagy oldalán ott a 2 banyatank,annak nem biztos.A sorban beelõzés meg a halálom.Amikor beelõz a nénike,mert "fáradt",akkor legszívesebben felrúgnám.Minden tanítási nap 4:45-kor kelek és 5-bõl 4 alkalommal 16:30-ra érek haza.Most akkor én is beelõzhetek,mert "fáradt vagyok"?
2012. nov. 4. 23:13
 9/17 anonim ***** válasza:
94%

Igaza van az előttem szólóknak, akik azt vallják, hogy meg kell szüntetni az ingyenes utazást! És valóban igaz, hogy egy fiatal is lehet fáradt. Én egyetemista vagyok, de az biztos, hogy 3 másfél órás előadás után örülök, ha felszállok a buszra, leülök és valahogy hazavergődök. Mert a fejemet nem bírom tartani! A vén nyanyák meg taták szaladnak a busz után, de úgy, hogy azt még én is megirigyelem!

Szerintem mindegyik fogja be a kicsi száját, mert örüljön, hogy neki nem kell kifizetnie a bérlet árát. Jah de még én se szóljak semmit, mert a diákbérletem "csak" 3900 forint, az általános bérlet pedig 7000 forint... A vénasszony bérlet meg 0Ft...

2012. nov. 4. 23:15
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként egy emlékezetes történetem a témában:

Budapest,Blaha Lujza tér,~6:40.Felszállok a 173-re,van még 2 ülõhely,gondoltam megpróbálom elérni az egyiket.Sikerült.Látok egy bottal járó nénit.Felállok,mutatom a helyet,leül.Ezt nem kellett volna.Innentõl a néni csak hangosan beszélt és csak hozzám.Megtudtam,hogy Csepelrõl Újpalotára jár piacra,mert ott 30 forinttal olcsóbb a retek.Megtudtam,hogy minden kormány gonosz,de mégis jók,mert még nem vették el a nyugdíjasok ingyen utazását.Majd elkezdett (még mindig hangosan) filozofálni,hogy mégis honnan van a pártoknak pénze.Néni arca megjegyezve,innentõl nem adom át neki a helyem.

2012. nov. 4. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!