Utaztatok már vonaton úgy, hogy végig a WC-ben lapítottatok, hogy elkerüljétek az ellenőrt?
A vécébe tényleg nem érdemes bújni.
Amúgy régen utaztam már jegy nélkül vonaton többször is, de én akkor jöttem-mentem a vonaton végig. Volt olyan, hogy a kaller kérte a jegyem, mondtam neki, hogy a helyemen van a táskám, abban van a jegyem. Kerülgettük egymást egész úton :) De volt olyan is, hogy a két szép szememért hagyott végigmenni. Kint utaztam a peronon, aztán szépen megkértem rá, hogy ne büntessen meg, hiszen nem vagyok pofátlan, nem foglalom olyanok elől a helyet, akik fizettek. És tényleg nem büntetett meg. Mondjuk olyan is volt, hogy le kellett szállnom, hát akkor bizony hosszú volt az út, egyik városból a másikba 4 vonattal jutottam el.
Igen a rövidebb jegy működik. Esetleg az is, h kinézed, h hol nem lehet jegyet venni ahol a vonat megáll és azt mondod ott szálltál fel és onnan kéred. Persze nem árt ha szállt is ott fel valaki, mert ha csak az üres peront látja akkor baj van. Lehet figyelni is a kaller mozgását és mögé kerülni egy óvatlan pillanatban, de nem jó, mert sokszor több kaller is van. Ha már bliccelni akarsz a legjobb, ami majdnem mindig bejön, h rövidebb jegyet veszel és úgy helyezkedsz, h még mielőtt lejárna találkozz a kallerral és kezeltesd le, emlékezni fog rád és nem fogja újra kérni. Ha kevesen vannak a vonaton akkor viszont bajba kerülhetsz. Akkor vagy pótdíjat fizetsz vagy leszállsz a következő állomáson. Kamuzni kell, h elnézted és nem tudtál leszállni majd gyorsan megkérdezed mikor jön ellenvonat visszafelé.
Rizikósabb az, h ha nem a végállomáson szállsz fel akkor olyan fülkébe ülj ahol már vannak minél többen és mikor bejön, h újfelszállók jegyét akkor lapítasz. Viszont néha jönnek ellenőrök és akkor bukó van,
A WC-be zárkózni értelmetlen, elavult módszer már. Egyrészt nem kis gyomor kell hozzá a vonatok nagy részén. Másrészt a kaller ki tudja nyitni a lezárt ajtót is, ezt azóta tudom mióta egyszer rámnyitott kisdolog közben. Esetleg az mehet, h mint a viccben ketten vesztek egy jegyet majd be a WC-be és mikor kopog egy jegyet kinyújtotok lekezeli és megy tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!