Buszjegyet miért kell kilyukasztani, ha egyszer megvettem? Mi van, ha nem lyukasztom ki?
Mikor megveszed a jegyet, azzal képletesen egyetlen utazásra szóló utazási lehetőséget váltasz. Vagyis megvásárolod annak a jogát, hogy a busszal elmenj az egyik megállótól a másikig. Ezt viszont akkor használod fel, mikor csak úri kedved tartja: ha akarod, rögtön a megváltás után leutazhatod, ha nem, akkor csak később.
Mikor utazni szeretnél, akkor kilyukasztod a jegyet, ezzel érvényesíted. Vagyis ekkor használod fel a megváltott utazási jogodat. Ha nem lyukasztasz, akkor egyetlen jeggyel utazhatnál az idők végezetéig.
Igen, azért tépte, hogy ne tudd újra felhasználni. Én egyszer felszálltam egy tömött buszra, mindig volt bérletem, aznap pont buszjegyeztem. Nem tudtam kilyukasztani, örültem, hogy felfértem a buszra, később lett hely, leültem, de elfelejtettem lyukasztani, kettővel az előttünk lévő megállónál jött az ellenőr, és megbüntetett 8 ezerre, hiába mondtam, hogy véletlen volt, és mutattam az előző bérletet majdnem 2 évre visszamenőleg, hogy mindig van, nem érdekelte. És a jegyemet is elvette, pedig azt nem lett volna szabad.. És nem volt olyan lehetőség, hogy leszállok..a lyukasztott jegyet azért tépik el, legalábbis nálunk, mert a cigányok a lyukasztott jegyet gyűjtik és felszállnak vele, és kikeresik, hogy melyik járat és azt a jegyet veszik elő. Csak nem értem hogy ha erre van eszük, miért nem járnak normálisan suliba meg dolgozni..
de ez Miskolc...:-S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!