Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Taxisok segítségét kérném!...

Taxisok segítségét kérném! Szegediek előnyben! Szeretnék elkezdeni taxizni. Hogyan vágjak bele? Miket mérlegeljek? 28/F

Figyelt kérdés

Szóval a szitu: szakmám, nyelvvizsgám, diplomám van, több mindenbe belekóstoltam (autóipar, vendéglátás, mezőgazdaság, stb) Igazán sehol nem találtam meg a számításomat (szeretem, de nem fizet túl jól, vagy nem szeretem de jól fizet, ezek nem jöttek össze) Mindig csak a ki nem állhatom és sz*rul fizet jött össze. Vezetni szeretek, az embereket megértem, meghallgatom, segítem, ha tudom. A várost ismerem. Úgy érzem nekem való lenne, akár napi 16 órában, hétvégén is, éjszaka is járni a várost, érdekes és unalmas, illedelmes és kevésbé illedelmes embereket megismerni, meg összességében az egész életérzés (ha szabad így neveznem) vonz. Tudom, hogy nem egy álom meló, sokan kényszerből vágtak bele, és nem is hoz sok százezret havonta, megvannak az előítéletek a taxisokkal szemben, de nekem tetszene.

Szóval teendők, buktatók, előnyök, beilleszkedés a taxisok "világába". Szakmabeliek válaszát várom főleg, de mást is meghallgatok, véleményekkel, pozitív és negatív tapasztalatokkal, történetekkel.

2012. okt. 15. 16:54
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
nem azt mondom, hogy fontosabb a meló, de ha már úgy is muszáj dolgozni (mert a pénz nem a csapból folyik ugyebár), akkor inkább olyat dolgozzak amit szeretek, ahova szivesen megyek, és nem utolsó sorban majd én azt tudom, hogy mikor és hogyan, mint hogy olyasmit csináljak nap mint nap, amit a hátam közepére sem kívánok, életkedv élkül kezdjek minden napot, és úgy érjek haza, hogy szétb@$z az ideg. Mert ez utóbbi tán rosszabb, mert akkor az otthon töltött idő sem az igazi, még otthon is a munkahelyi stressz (illetve annak levezetése, nem kell részleteznem), kattogás a dolgokon (mert összefüggenek a munkád egyes részei, stb), nincs szinte egy nyugodt perced... Míg ahogy én észre vettem, tapasztalom a taxival: kimegyek dolgozni, elmegyek az utasért, vagy éppen beszáll, elviszem, kifizet, és pont. Nincs a munkáknak összefüggése, azon kívül nem egy bonyolult dolog, ha már megismered a város minden négyzetcentijét. És ez való nekem, az egyszerűség, mert magam is egy végtelenül egyszerű ember vagyok. Ezzel nem degradálni akarom a taxizást, sőt, tudom jól (tapasztaltam már), hogy sok szempontból nem egyszerű szakma ez, de inkább ez, mint eltűrni egy főnöknek kinevezett f@$zkalap folyamatos csesztetését, mászni felfelé egy "létrán", törtetni, közbenzsíros seggeket vörösre nyalni, bla bla bla... Szóval inkább a "balegy", meg legyek mindenki szemében egy retkes kutya, de ugyanakkor sok beosztottam és rokonom legyen ("hé főnök...", "hé tesókám..."), illetve a legfontosabb: nekem senki ne mondja meg. Dolgozom, amikor úgy látom, hogy érdemes, amikor tudok, és nem hajtom csapágyasra az agyamat, de főként nem kapok agyf@$zt, és nyugodtan elvegetálhatom a hátra lévő max 60 évemet. Nekem ennyi számít igazán. Azzal szerintem nem lehet vitatkozni, hogy az a családomnak is jó, ha nem úgy megyek haza minden nap, hogy széjjel ver az ideg.
2017. jún. 30. 10:27
 12/24 anonim válasza:
Nem tudom olvastad e amit írtam vagy csak azt olvastad amit olvasni akartál. Azt írtam, hogy csináld amit akarsz legyen az a munkád amit szeretsz,(így lehet az életet elviselni valahogy) csak a megnyílvánulásod alapján én azt vettem ki az egészből, hogy neked sokáig alád tettek (nem tudom ki nem is érdekel) és most mindenkin meg akarod ezt bosszúlni. Erre most egy jó ürügy a munkád. Azért gondolom hogy így van mert hasonló cipőben jártam. Én is taxizok nekem már csak pszichiikai segítség. Nálunk sok féltékenykedés volt ebből voltak nagy viták (az előző munkám miatt) és amikor rájöttem hogy a pénz nem minden már nagyon nagyon késő volt. Ahogy olvastam amiket írsz és ahogy gondolkodsz mindenkit el fogsz vele taszítani és első körben a saját családod lesz.(akikhez "agyfasszal" hazajársz) Ha szereted őket akkor elengeded ezt a felfogást. Kell a pénz mert abból élünk ez így igaz és ezzel 100%ig egyet is értek de egy fuvar egy 3000 ft nem ér annyit hogy ne ölelhesd át akit szeretsz.(gondolok itt most a taxis "túlórákra") Lehet egy érzelgős baromnak nézel de tőlem elvett mindent az élet. Én itt a mondandómat be is fejeztem. Ha fontos a családod, hogy legyen kihez hazamenned akkor ezt a majd én azt tudom dolgot elengeded egy idő után mert ... tudod nem írom le. Majd megtapasztalod ha nem hallgatsz másra, de nagyon remélem hogy nem fogod, még fiatal vagy és önfejű amivel nincs is semmi baj, csak mérlegelni nem tudsz még ésszerűen.
2017. jún. 30. 22:01
 13/24 A kérdező kommentje:
Olvastam amit írtál. Ha nem foglalkoznék abszolút semmivel, akkor egy múlt nyáron jött lehetőséggel éltem volna, de akkor legjobb esetben is hetente mennék haza. Én azt tanultam az élettől, hogy igazán egy valaki számít, én. Valóban, sokan szivattak meg, amikor jószándékú és jóhiszemű voltam, de ez nem "bosszú", szimplán csak elegem van abból, hogy másoknak rendeljem alá az életemet, és mások szájíze szerint éljek.
2017. júl. 1. 01:50
 14/24 anonim válasza:
Nem fogod elhinni, de nagyon is megértelek. Amikor én kicsi voltam, a szüleim mindenbe beleszoltak.Két valamibe sosem tudtak. Kit szeressek és mi legyen a munkám. Az előző munkám nagyon szerettem éltem haltam érte, a Taxizás sem rossz.Semmi közöm hozzá de ha csak te számítasz, akkor miért van családod? Ha csak elviselik a munkád akkor ne haragudj de szerintem a Nőd/Feleséged nem lehet igazán boldog melletted. A taxizás sem ez az önző meló amiről beszélsz. Mérges vagy a világra látom. Fogd meg a Családod és költözz ki az országból kezdjetek új életet úgy olyan melóval amit közösen tudtok csinálni. (biztos van közös dolog amit szerettek, különben nem lennétek együtt mondjuk nem tudom mióta vagytok együtt). Én ez előtt a döntés előtt álltam mielőtt bekövetkezett a baj. Megyek ki melózni kolega itt most zárnak a diszkók.
2017. júl. 1. 03:13
 15/24 A kérdező kommentje:

Nem vagyok én mérges senkire. Azzal csak ártanék magamnak. Párommal boldogok vagyunk együtt, aminek részben az is az oka, hogy amióta taxis lettem, azóta nyugodtabb vagyok.

Nyilván a családom is számít, miattuk is dolgozom, hogy otthon minden meglegyen. De csak mert mások valami qrva fontos pozícióban látva engem jobban örülnének, még nem fogok zsíros seggeket vérvörösre nyaldosni, hogy megmásszam a ranglétrát. Már bocsánat :)

Amúgy nálatok hó végén is van meló? Mi most csak vergődünk. De jó munkát kolléga.

2017. júl. 1. 23:27
 16/24 anonim válasza:
Jol van Kisember, az a lényeg hogy a választottaddal boldog legyél. Van az a mondás hogy egy nőt minden nap meg kell hódítani egy férfit minden nap el kell csábítani. Ha ez működik köztetek akkor minden rendben. Itt hóvége nagyon rossz, ilyenkor csak hajnall 2-3 körül megyek ki mert akkor megy haza a sok ember a buliból. Napközben inkább buszoznak, nem is vagyok kint csak ha a számlát nem tudom kifizetni, erős dohányos vagyok a cigeretta elviszi a pénzt. Írtad, hogy elvárják, hogy rangot tölts be. De ki várja el ezt el tőled? a Nőd?
2017. júl. 2. 00:13
 17/24 A kérdező kommentje:
nem ő várja el. Főként a szülők. Mindig is szerettek beleszólni a dolgokba (nem mondom, hogy rossz szándékkal, de ami valakinek jó, az nem biztos, hogy másnak is. Tudod, a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, ahogy tartja a mondás). Lehet párom is jobban örülne ha valami "pozícióm" lenne, csak nem hangoztatja. Mondjuk azzal, hogy taxizom nem tudom mi a baj, hiszen "vezető pozícióban" ülök, illetve ennyi beosztottam és rokonom még sose volt ("hé főnök", "hé tesókám"). Nem azt mondom, hogy aranybánya, de ha sokat tudok kint lenni, akkor jobban keresek, mint a másik melóhelyemen, amit nagyon sokan irigyelnek (kívülállók), mert, hogy itt milyen jó, meg elég sok tévhit van vele szemben. Kollégák is kérdezik kint, hogy miért nem jó itt nekem, de erre mindig mondom, hogy "gyere öcsém, próbáld ki, szerintem egy cigit nem szívok el, te már menekülni fogsz". Illetve mindig kérdezem, hogy "dolgoztál-e már irodában", ha a válasz az, hogy "nem", akkor itt zárom rövidre a vitát, mivel lövése nincs miről beszél. Sok emberrel ellentétben (akik itt a gyakorin is megfordulnak) én nem szidtam a taxisokat, illetve nem alkottam a rahedli negatív véleményt a szakmáról, mert nem láttam bele amíg bele nem csöppentem, illetve egyébként se érzem tisztemnek olyanokat becsmérelni, akikről lövésem sincs. Amióta benne vagyok, már tapasztaltam is, hogy nem olyan könnyű kenyér ez, mint ahogy a sok, médiából táplálkozó agymosott barom hiszi, de még mindig jobban viselem, mint az "irodista létet", illetve ahogy a srácokkal szoktuk mondani kint a droszton: "nem egy aranybánya, de még mindig jobb, mint egy kőműves mellett izzadva téglát adogatni, és azért a pénz is több bene". Ennyi.
2017. júl. 6. 07:56
 18/24 anonim válasza:
Ó Kisember el vagy tájolva. A szülők dolga mindig is az volt hogy beleszoljanak a gyerekük életébe. Csak minden szülő más és más. Valaki percről percre megtervezi a gyereke életét valaki csak óráról órára és van aki évről évre. A gyerek feladata dönteni meddig engedi be. Ha neked is lesz gyereked kisember te is bele fogsz szóln,i ha még te nem is hiszed tudatosnak , tudat alatt bele fogsz szolni. Ezt a főnöközést én sose bírtam a taxiba, mert én főnöke sose szerettem lenni senkinek, a családomba meg senki nem fér bele kéretlenül vad idegen ként meg pláne és persze azért mert már nincs. Mindenki más és máshogy fogja fel.Ki mit kapott eddig az élettől.
2017. júl. 7. 23:39
 19/24 A kérdező kommentje:

ha hiszed, ha nem, van gyerekem. És nincs konkrét "tervem" az életéről, majd ő azt tudja. Nyilván igyekszem megóvni, megvédeni attól, hogy balhékba keveredjen, "kicsússzon" az élete, de ezen felül majd ő azt tudja.

Nem azért írtam a főnöközést meg tesózást, mert nekem annyira bejön, csak egy szemléltetésként, átvittem az értelmet ha úgy tetszik.

Lehet, hogy te csalódtál még a taxizásban is, nem mondom, hogy egy felhőtlen Kánaán, mert nem az, de nekem messze az egyik legjobb melóm eddig (talán még a régi, szallag melletti melóm volt jó, ahogy napi 12 órában, monoton módon 5 literes kannákat pakoltam), itt meg vagyok egyezve a főnökömmel a "majd én azt tudom" rendszerről, tehát akkor dolgozom, amikor úgy látom, meg amikor tudok, és meglepő módon ehez tartja is magát, a lényeg, hogy a havi "leadó" meglegyen. Így ez nekem teljesen jó. Lehet, te csalódtál a taxizásban, ezért írod amiket írsz, de komolyan, nekem untig megfelel. Elviszem akiket el kell vinni, nem hajtom csapágyasra az agyamat, nem kell gondolkozni, és nem kapok agyf@$zt. Ha meg olyan nap/este van, hogy hajtani kell, akkor azzal arányos a pénz is, de még mindig agyf@$z nélkül megyen meló után haza. És nekem ez az ami felbecsülhetetlen, nincs összefüggés a melóban, nem, hogy egyik nap független a másiktól, de egy munka is független a másiktól. Valamennyi "tervszerűség" nyilván van, mert vannak kötelezettségek, amiket előre kell tervezni, de javarészt napról napra kell melózni és pénzt csinálni. Nekem ennyi kell. Ha te csalódtál az egészben, sajnálom, ha neked több kell, akkor hajtsad, senki nem mondja, hogy ne tedd.

2017. júl. 10. 09:41
 20/24 anonim válasza:
Megint nem olvastad el amit írtam vagy elég sajátosan értelmezed amiket ír a másik. Egy szóval nem írtam hogy csalódtam a taxizásban . A hozzá vezető útban csalódtam. Nem álmaim melója( mert azt otthagytam nem bírtam folytatni) de a feleségem és a gyerekem elvesztése óta talán az egyik legjobb lelki terápia. Nyomjad neki és ne minden áron, dolgozz de ne fáraszd ki magad. Vannak nagyon nagy buktatói veszélyes szituációk (volt egy pár ahol pergett az óra a szemem előtt)Ha az asszony kikészül te is ki fogsz. (saját tapasztalat), ha van gyereked igyekezz vele időt tölteni amíg lehet. Ennyi az élet. Bármikor elvehetik vagy az övékét vagy a tiédet.Ez a majd Ő/én azt tudja/tudom felfogás továbbra is csak annyit, hogy nem a taxiba való és nem is családos emberhez való gondolkodás. Így a magányos eszkimó gondolkodik az Antarktiszon.
2017. júl. 11. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!