Taxisok segítségét kérném! Szegediek előnyben! Szeretnék elkezdeni taxizni. Hogyan vágjak bele? Miket mérlegeljek? 28/F
Szóval a szitu: szakmám, nyelvvizsgám, diplomám van, több mindenbe belekóstoltam (autóipar, vendéglátás, mezőgazdaság, stb) Igazán sehol nem találtam meg a számításomat (szeretem, de nem fizet túl jól, vagy nem szeretem de jól fizet, ezek nem jöttek össze) Mindig csak a ki nem állhatom és sz*rul fizet jött össze. Vezetni szeretek, az embereket megértem, meghallgatom, segítem, ha tudom. A várost ismerem. Úgy érzem nekem való lenne, akár napi 16 órában, hétvégén is, éjszaka is járni a várost, érdekes és unalmas, illedelmes és kevésbé illedelmes embereket megismerni, meg összességében az egész életérzés (ha szabad így neveznem) vonz. Tudom, hogy nem egy álom meló, sokan kényszerből vágtak bele, és nem is hoz sok százezret havonta, megvannak az előítéletek a taxisokkal szemben, de nekem tetszene.
Szóval teendők, buktatók, előnyök, beilleszkedés a taxisok "világába". Szakmabeliek válaszát várom főleg, de mást is meghallgatok, véleményekkel, pozitív és negatív tapasztalatokkal, történetekkel.
Nem vagyok én mérges senkire. Azzal csak ártanék magamnak. Párommal boldogok vagyunk együtt, aminek részben az is az oka, hogy amióta taxis lettem, azóta nyugodtabb vagyok.
Nyilván a családom is számít, miattuk is dolgozom, hogy otthon minden meglegyen. De csak mert mások valami qrva fontos pozícióban látva engem jobban örülnének, még nem fogok zsíros seggeket vérvörösre nyaldosni, hogy megmásszam a ranglétrát. Már bocsánat :)
Amúgy nálatok hó végén is van meló? Mi most csak vergődünk. De jó munkát kolléga.
ha hiszed, ha nem, van gyerekem. És nincs konkrét "tervem" az életéről, majd ő azt tudja. Nyilván igyekszem megóvni, megvédeni attól, hogy balhékba keveredjen, "kicsússzon" az élete, de ezen felül majd ő azt tudja.
Nem azért írtam a főnöközést meg tesózást, mert nekem annyira bejön, csak egy szemléltetésként, átvittem az értelmet ha úgy tetszik.
Lehet, hogy te csalódtál még a taxizásban is, nem mondom, hogy egy felhőtlen Kánaán, mert nem az, de nekem messze az egyik legjobb melóm eddig (talán még a régi, szallag melletti melóm volt jó, ahogy napi 12 órában, monoton módon 5 literes kannákat pakoltam), itt meg vagyok egyezve a főnökömmel a "majd én azt tudom" rendszerről, tehát akkor dolgozom, amikor úgy látom, meg amikor tudok, és meglepő módon ehez tartja is magát, a lényeg, hogy a havi "leadó" meglegyen. Így ez nekem teljesen jó. Lehet, te csalódtál a taxizásban, ezért írod amiket írsz, de komolyan, nekem untig megfelel. Elviszem akiket el kell vinni, nem hajtom csapágyasra az agyamat, nem kell gondolkozni, és nem kapok agyf@$zt. Ha meg olyan nap/este van, hogy hajtani kell, akkor azzal arányos a pénz is, de még mindig agyf@$z nélkül megyen meló után haza. És nekem ez az ami felbecsülhetetlen, nincs összefüggés a melóban, nem, hogy egyik nap független a másiktól, de egy munka is független a másiktól. Valamennyi "tervszerűség" nyilván van, mert vannak kötelezettségek, amiket előre kell tervezni, de javarészt napról napra kell melózni és pénzt csinálni. Nekem ennyi kell. Ha te csalódtál az egészben, sajnálom, ha neked több kell, akkor hajtsad, senki nem mondja, hogy ne tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!