Miért vannak ilyen hülye szabályok a MÁV-nál?!
A tájékozatlanság nem mentség.
Egy személyes példa: elköltöztem otthonról, albérletbe. Eddig otthon a szüleim törődtek a csekkekkel, számlákkal, de most mindent nekem kell befizetnem, elintéznem. Tegnapelőtt kaptam egy "papírlapot" (számlát), ami azt írja, "készpénzes befizetés XYZ helyre stb." - életemben nem fogtam még ilyen papírt a kezemben, de be kell fizetnem időre, a kutyát sem érdekli, hogy én nem tudom, hogyan is kell - ezért NEKEM kell utánajárnom, időben (pl. megkérdeztem ismerősöket, barátokat), hogyan szokták befizetni az ilyesmit, mi a teendő.
Nem tehetem meg, hogy ha 5.-e a határidő, akkor pl. 10-én fizetek, mondván "hát ééén nem tudtam erről". Fogom magam, felemelem a seggemet és tájékozódom. Másképp megszívom.
Nem hülye szabályok vannak a MÁV-nál, hanem feltételezik, hogy tudod használni az agyadat, előre, tájékozódsz és úgy közlekedsz.
És ezek a szabályok mindenkire érvényesek.
Ha ez megnyugtat, mást is megvágnak az első vonaton, ha ugyanazt eljátssza, mint te. :)
" hogy ilyen szabályokat állitanak be ,merthogy régen ilyen nem volt az fix! "
Mi számít régnek? '99-ben vettem utoljára a kalauztól jegyet, akkor is volt már pótdíj.
A korábban leírt kommentből nekem az jön le, hogy már Kecskemétig is csöveztél a vonaton. Akkor meg örülj, hogy azt legalább megúsztad!
:D
Mi felfogjuk, de ennek ellenére rád is vonatkozik a MÁV szabályzata. Ha olyan helyen szállsz fel, ahol van jegykiadás, akkor a vonaton vétel pótdíjköteles. Az a kutyát nem érdekli, hogy nem indult az autó, hogy nem tudtad, hogy vonattal mész majd. Az utazás megkezdésekor -tehát amikor felszállsz- érvényes menetjeggyel kell rendelkezned.
A jóhiszeműségről, meg csak annyit, hogy " Kecskemétig nem jött hozzám kalauz" - tudod, ha már nagy a gáz és felszállok jegy nélkül, akkor megkeresem a kalauzt és váltok nála, nem várom meg amíg ő jön, mert ha épp ellenőrrel van, akkor nyersz hozzá egy jó kis csekket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!